Erika Helin tuli suomalaisille tutuksi vuoden 2018 Miss Suomi -finaalista. Hän on myös osallistunut suomalaiseen realitysarjaan nimeltä Paratiisihotelli.

Nyt Helin on kertonut tragediastaan, jonka uhriksi hän joutui kymmenen vuotta sitten. Tuolloin hänet raiskattiin. Helin kertoo asiasta englanninkielisessä päivityksessään sosiaalisen median stories-osuudessa.

-Kärsin edelleen ahdistuksesta, paniikkikohtauksista ja pelkään tietyntyyppisiä miehiä, hän kertoo.

Helin ilmaisee haluavansa muuttaa keskusteluilmapiiriä, joka on syyllistävä. Naista helposti syyllistetään siitä, että hän on joutunut seksuaalirikoksen uhriksi. Ei ihme, että myös uhrit syyllistävät monesti itseään.

Tule tekemään löytöjä Iittalan verkkokauppaan

Helinin mukaan syyllistämiseen osallistuvat valitettavasti myös viranomaiset ja poliisi silloin kun avuntarvitsijat haluaisivat että heitä kuultaisiin.

Helinin ulostulo liittyy julkisuudessa käytyyn keskusteluun eräästä toisesta rikoksesta, jossa poliisin toimia on arvosteltu. Tässä yhteydessä Helin kertoi olevansa myös ”kokemusasiantuntija” seksuaaliseen häirintään liittyen. Asiasta kertoi viihdesivusto, juttu ja päivitys täällä.