Tänään otan aikaa itselleni ja teen nämä kolme asiaa…

1. Vaikka minulla olisi kuinka kiire, istahdan alas kesken päivän tai illan, olen vain. Olen siinä 15 minuuttia tai puoli tuntia. Hengittelen. Katselen ympärilleni. Annan ajatusten soljua. Ei tässä valmiissa maailmassa lopultakaan ole mikään kiire minnekään. Silloin kun on suurin kiire, pitää pysähtyä ja pysäyttää kiire. Annan aikaa itselleni. Olen. Olen sen ansainnut.

2. Tänään juon lasin vettä. Me ihmiset juomme raikasta vettä aivan liian vähän, vaikka olemme ”vedestä tehtyjä”. Tänään juon vettä hiljalleen, annan sen raikastaa, täyttää vatsaa, puhdistaa. Tunnen kuinka sisääni valuu aivan uudenlaista energiaa.

3. Suljen kännykän kahdeksi tunniksi. Nyt on minun oma aikani, eikä minun tarvitse aina olla tavattavissa. Olen terveesti itsekäs. Tämä itsekkyys on ihanaa itsekkyyttä.

Elämäntapacouchaus: Pia Virtanen