Tomi kiertää ilmaiseksi puhumassa puhtaasta ravinnosta

0

Pian takana on kaikki Suomen kaupungit ja puolen vuoden rupeama.

Elämäntapamuutosvalmentaja Tomi Kokko aloitti maaliskuussa työlään mission: Hän halusi kiertää Suomen jokaisessa 107:ssä kaupungissa puhumassa ilmaiseksi puhtaasta ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Nyt takana on yli 18 000 kilometriä auton ratissa. Samalla mies on tehnyt havaintoja suomalaisista. Kiertue huipentuu Helsingin Kulttuuritalolle ylihuomenna.

-Tavoitteeni oli ennen kiertuetta puhua yli 15 000 ihmiselle, ja näyttää vahvasti siltä, että tulemme pääsemään siihen, Tomi Kokko kertoo.

Koko Suomen ravintoremontti -kiertueella Tomi kertoo tavanneensa mahtavia ihmisiä.

-Kaikilla on ollut sama agenda: oman hyvinvoinnin parantaminen ja inspiroituminen. Se on todella näkynyt, ja monet ovat esittäneet jopa henkilökohtaisia kysymyksiä kesken seminaarin.

Suomalaiset tietävät yhä enemmän puhtaasta ravinnosta

Elämäntapamuutosvalmentaja on yllättynyt suomalaisten valveutuneisuudesta. Hänen mukaansa ihmisten tietämys ravinnosta on tehnyt suuria harppauksia viimeisen kahden vuoden aikana.

-Tänä päivänä ihmiset ympäri Suomea tiedostavat esimerkiksi sen, että maito ei ole välttämätöntä ravintoa työssäkäyville. Tästä olen todella positiivisesti yllättynyt. Lisäksi jokaisessa Suomen kaupungissa on lähes samat lähtökohdat. Ympäri Suomea saa puhdasta ja ravintorikasta ruokaa, lähikauppojen valikoimista löytyy luomua, lähituottajat ovat paremmin esillä sekä luonnon tarjoamia antimia kerätään ahkerasti.

-Toisaalta ihmiset ympäri Suomea kertovat, miksi he eivät vielä elä terveellisesti tai ole hyvässä kunnossa.

Kokon mukaan moni ei ole uskaltanut mennä mukavuusalueen ulkopuolelle, vaan he keksivät mieluummin tekosyitä asialle.

-Moni miettii vain lopputulosta ja ajattelee sen olevan liian kaukana. Minä kannustan ihmisiä ottamaan ensimmäisen askeleen. Tärkeintä on tehdä päätös, että nyt minä uskallan. Sen jälkeen alkaa yksinkertaisten rutiinien muuttaminen. On helpompi muuttaa yksinkertaisia rutiineja kuin tähdätä suoraan suurta tavoitetta kohti.

Koko Suomen ravintoremontti -kiertue nähdään perjantaina 7. syyskuuta Helsingin Kulttuuritalolla. Ovet avataan kello 17.00 ja seminaari alkaa kello 18.30. Ilmaiseen seminaariin on jäljellä vielä pieni määrä lippuja osoitteessa: www.tomikokko.com/kiertue

Kuva: Anne Barck

Jaa

Kommentoi