Tuija Järvinen Kuopiosta on monitoiminainen, joka on elättänyt itseään manageroimalla, musisoimalla, järjestämällä tapahtumia ja niin edelleen. Hän perusti joitakin aikoja sitten myös Facebookin korona-apuryhmän Kuopioon.

Tuntemattomampi puoli naisesta on se, että hän on myös taiteilija, jonka kynästä syntyvät ihastuttavat enkelitaulut. Hän on piirtänyt niitä vähävaraisten perheiden lasten iloksi ja jakanut korona-apuryhmänsä kautta.

-Enkelit ja keijut vievät minut takaisin lapsuuden mielikuvitusmaailmaan. Olen lapsesta lähtien piirtänyt ja maalannut kaikenlaista. Lukioaikaan taidemaalari ja kuvaamataidon opettajani kehotti minua hakeutumaan Ateneumiin. Elämä kuitenkin vei liiketaloudellisiin opintoihin, Tuija kertoo.

-Perustin maaliskuussa 2020 Kuopion korona-apuryhmän Facebookiin. Annamme siellä yksityisesti ruoka-apua, lahjoitamme vaatteita ja kotitaloustarvikkeita sekä tarjoamme vanhuksille asiointiapua täysin vastikkeetta. Joulun alla mietin mitä voisin tehdä korona-apuryhmässä lapsille joululahjaksi. No, silloin heräsi ajatus enkelitauluista ensimmäisen kerran. Olen aiemmin maalannut maisematauluja. Enkelien tarkoitushan on suojella sen saajaa maailman kaikilta vaaroilta. 

Tuija on lahjoittanut nyt jo kymmenkunta taulua lapsille – mukana on myös ikäihmisiä.

-Olen saanut itse paljon iloa siitä, kun olen nähnyt vastaanottajien ilon. Osa ihmisistä on kysynyt milloin järjestän taidenäyttelyn. Olen ollut yllättynyt taulujeni suosiosta.

Tuija on miettinyt, että hän voisi myös myydä taulujaan pientä korvausta vastaan. Tarvikkeisiin tarvitaan rahaa. Osan tuotosta hän lahjoittaisi ruoka-apuryhmänsä käyttöön.

-Taulun hinta tulisi määräytymään koon, ajankäytön ja materiaalien mukaan. Taulun hinta sovitaan tilaajan kanssa henkilökohtaisesti, Tuija suunnittelee.

Tuija maalaa enkeleitään akryylimaalein, pienissä yksityiskohdissa hän käyttää värikyniä ja tusseja. Taulut tehdään oikeisiin taulupohjiin. Koristeina on erilaisia kimalteita.

– Taiteeni on naivistista eli lapsenomaista. Pyrin luomaan tauluissani niin kutsutun satumaailman enkelineen ja keijuineen, Tuija kuvaa.

Tuijan tavoittaa esimerkiksi Facebookin yksityisviestin kautta. Tuijan Facebook-tili täällä.

Jos juttu on sinusta hyvä ja tarpeellinen, jaa se eteenpäin ystävillesi.