Joillekin päihteistä irti pääsemisen viimeiseksi oljenkorreksi muodostuu henkilökohtaisen uskonratkaisun tekeminen. Näin kävi myös Annille.

Ann-niminen hieman yli kolmekymppinen nainen on kertonut selviytymistarinansa internetissä. Hän kertoo olleensa jo liki vuoden raittiina ja huumeista vapaa.

-Vuosi sitten en koskaan ajatellut eläväni tarpeeksi kauan nähdäkseni edes yhden päivän raittiina, hän sanoo.

Hän mietti kauan kertoisiko tarinansa, mutta häpeä ja hiljaisuus eivät palvele hänen mielestään ketään.

-Olin niin rikki. Annoin kaman syödä minut elävältä, enkä välittänyt. Halusin kuolla. Tunsin, että lapsilleni ja perheelleni olisi parempi ilman minua. Sen jälkeen kun tyttäreni kuoli viiden kuukauden iässä, luovutin. Pyrin sekoittamaan pääni, koska en voinut käsitellä asiaa. Tein kaikkea, jotta voisin tuntea jotain muuta kuin tunsin: tuskaa.

Elämästä tuli hallitsematonta. Ann joutui vankilaan, menetti lastensa huoltajuuden, ja valitsi yhä uudelleen vääriä asioita riippuvuutensa keskellä.

-En nähnyt ulospääsyä. Tiesin vain, että kuolen tällä tavalla. Olin tyytyväinen siihen.

Kun hänen poikaystävänsä kuoli moottoripyöräonnettomuudessa, nainen kertoo polvistuneensa maahan ja tulleensa uskoon.

-Jumala käänsi kaiken kokemani kivun merkityksellisiksi oppitunneiksi. Nyt voin kertoa asioista niille, jotka vielä kamppailevat. Jumala muutti sydämeni tyhjyyden iloksi ja tietoisuudeksi siitä, että näen tyttäreni vielä taivaassa. Luoja antoi toivottomalle ja rikkinäiselle huumeriippuvaiselle elämän.

Ann kertoo saaneensa lapsensa takaisin, perheensä takaisin ja itsensä takaisin.

-Lapsillani on nyt äiti.

Katso kuvat ennen ja jälkeen alta: