Sorbonnen yliopiston ja Kalifornian teknillisen instituutin tekemässä yhteistutkimuksessa tutkittiin aivojen etulohkojen koon merkitystä laihduttamiseen.

Tutkimukseen osallistui 78 naista ja 45 miestä, jotka kävivät läpi magneettikuvaukset. Lisätutkimusta laajemmalla joukolla tarvitaan, mutta jo tällä otannalla voidaan todeta, että mikäli aivojen etulohkot olivat tavanomaista suuremmat, henkilö pystyi suuremmalla todennäköisyydellä tekemään elämässään terveellisiä valintoja ja pitämään hyvät ravintotottumukset. Pienemmillä alueilla varustetut eivät olleet yhtä ”onnekkaita”. He kärsivät helpommin itsehillinnän puutteesta ja janosivat oraalista tyydytystä ruoasta.

Aivojen etulohkot ovat olennainen osa esimerkiksi päätöksentekoa, mielitekoja ja itsekuria käsittelevissä prosesseissa.

Tutkijat tekivät myös huomion, että jos henkilö kuitenkin pyrki muuttamaan ruokailutottumuksiaan mahdollisimman sinnikkäällä tahdonvoimalla, se muutti myös tietyllä aikavälillä aivoissa palkitsemiseen vaikuttavia alueita. Johtopäätöksenä on, että aivojaan voi ”kouluttaa ja opettaa paremmille tavoille”, jolloin ne omaksuvat asioita ja laihduttaminen ja terveellinen elämä helpottuu.

Painonpudotusta helpottamaan Figurel CLA 80 + kromi, tilaa Hyvinvoinnin verkkokaupasta heti!