Itsesäätelevä insuliinipumppujärjestelmä tulee saataville Suomeen.

MiniMedTM 670G ‑nimeä kantava järjestelmä on ensimmäinen ja ainoa järjestelmä, joka tarjoaa käyttäjän tarpeisiin yksilöidyn perusinsuliinin (basalinsuliinin) annostelun 24 tuntia päivässä.

Medtronicin luoma uusin järjestelmä on saanut kesäkuussa 2018 CE-merkinnän 7-vuotiaiden ja sitä vanhempien tyypin 1 diabetesta sairastavien hoitoon. Lisäksi parhaillaan tehdään tutkimuksia, jotta järjestelmän käyttöä voitaisiin laajentaa myös muihin potilasryhmiin.

Yhdysvalloissa, jossa MiniMedTM 670G ‑järjestelmä on myynnissä, on kertynyt käyttökokemuksia jo noin sadalta tuhannelta käyttäjältä. Järjestelmällä saadut käyttökokemukset ovat vastanneet Yhdysvalloissa tehdyn tutimuksen tuloksia: käyttäjien glukoosiarvot ovat pysyneet enemmän tavoitealueella.

Pumppu säätelee basalinsuliinin annostelua viiden minuutin välein sensorin mittaamien glukoosiarvojen perusteella. Tämä auttaa korjaamaan sekä korkeita että matalia glukoosiarvoja.

-Tasaamalla automaattisesti glukoosiarvoja MiniMedTM 670G ‑järjestelmä auttaa lisäämään aikaa, jolloin glukoosiarvot ovat tavoitealueella. Tällä voidaan vaikuttaa merkittävästi potilaiden elämään – sekä kliinisestä että elämänlaadullisesta näkökulmasta. Olemme ylpeitä tästä vallankumouksellisesta hoitomenetelmästä, joka mahdollistaa markkinoiden kehittyneimmän automaation ja tuo helpotusta loppumattomaan ja jatkuvaan diabeteksen hallintaan, sanoo Karita Björnström, Medtronic Finland Oy:n Diabetes-yksikön liiketoimintapäällikkö.

Klikkaa tästä linkistä jos haluat aina halvimman hinnan kaikille tuotteillesi. Kyllä, aina halvimman!