Alkoholipohjaiset desinfiointiaineet ja muut myrkylliset desinfiointikemikaalit voi vastedes korvata helppokäyttöisellä otsonivesilaitteella.

-Tavallinen hanavesi saadaan sähkökemiallisella reaktiolla muutettua otsonivedeksi, joka tuhoaa patogeenit kuten bakteerit ja virukset, myös SARS-CoV-2 -koronaviruksen, kuvaa suomalaisen Hydzone Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Mantere.

-Tutkimukset kertovat, että korona saadaan eliminoitua lähes 100-prosenttisesti, toteaa Mantere.

Otsonin teho puhdistusaineena on tunnettu jo pitkään. Keksinnön avulla veteen synnytetään pieni otsonipitoisuus, mutta teholtaan erittäin suuri – se hapettaa nopeasti hengiltä patogeenit kuten bakteerit ja virukset.

-Laboratoriokokeissa koronavirus saatiin eliminoitua 30 sekunnin suihkutuksella 99,99 prosenttisesti, Mantere kuvailee.

Koronan lisäksi Hydzonen otsonivesilaite ”Hydzonaattori” on testattu kolibakteeria vastaan. Suomalaisen Synlab-laboratorion tutkimuksessa saatiin 30 sekunnissa 99,98-prosenttinen teho kolia vastaan.

Koronaa pidempi perspektiivi

Suomalaiskeksintö on mukana pidettävä ja se voidaan ladata tarpeen mukaan. Käyttö on Mantereen mukaan helppoa.

Tuote suuntaa pidemmälle kuin pelkästään koronavirusmarkkinoille. Erilaiset desinfiointiin käytetyt aineet kun luovat koko ajan yhä enemmän resistenttejä bakteerikantoja, mistä on koitumassa ihmisten terveydelle ja terveydenhuoltojärjestelmille suuria ongelmia.

-Aiomme hankkia lääkkeellisen CE-merkinnän pian, tavoitteena on ensi vuosi. Sen jälkeen voimme desinfioida esimerkiksi diabeetikkojen jalkahaavoja, mikä tarkoittaa amputaatioiden välttämistä. Yhtä lailla voimme saada parannettua vaikeiden palovammojen aiheuttamia ihokudostulehduksia. Laitteillamme on siis todella useita ihmishenkiä pelastavia vaikutuksia, iloitsee Mantere.

-Vaikka soveltuvuus lukuisiin terveydellisiin käyttökohteisiin on siis ilmeinen, ilman lääkkeellistä CE-merkintää emme vielä tähän tuotteita markkinoi, mutta teemme sen mahdollisimman nopeasti.

Käytön osaa jokainen

Hydzonaattoria osaa käyttää jokainen, joka osaa käyttää suihkepulloa ja ladata puhelimen.

-Veden saa hanasta, ja saman veden voi joko otsonoida uudelleen tai täyttää vesisäiliön, jos pullo on ehtinyt käytössä tyhjentyä. Sähkökemialliseen reaktioon sähkö tulee pullon akusta, joka puolestaan on helppo ladata USB-C laturilla, tiivistää Mantere.

Esimerkiksi käytön jäljistä ei tarvitse murehtia tavallista vettä enempää, sillä otsonivedestä ei jää lainkaan kemikaalijäämiä. Otsonivesi on epästabiilia, mikä tarkoittaa että otsoni purkautuu itsessään vedestä ja muuttuu hapeksi.