Vain elämää -suosikkisarjassa vietetään tulevana perjantaina laulaja-lauluntekijä Yonan päivää.

Yona avautuu jaksossa avoimesti mielenterveysongelmistaan, joista hän on pitkään kärsinyt. Yona kertoo, että vaikka hänellä on ystäviä, talous on mukiinmenevässä kunnossa ja urallaan hän on saavuttanut monia mielenkiintoisia merkkipaaluja, esimerkiksi ison orkesterin kanssa esiintymisiä, yhtä asiaa hän toivoo.

Se on se, että mielenterveys olisi paremmassa jamassa.

-Että voisin olla mieleltäni mahdollisimman vakaa ja terve loppuelämäni. Että voisin nauttia tästä elämästä kokonaisvaltaisesti.

Vielä muutaman päivän jopa 50 prosentin ALE Iittalassa – tästä kauppaan!

Nainen toteaa elämänsä olleen vuoristorataa.

-Mulla on aika vaihtelevia päiviä, tunteja ja jopa minuutteja, hän sanoo ja selvittää mistä se johtuu. Kyseessä on rajatilapersoonallisuus.

-Tai nykyään sitä sanotaan epävakaaksi persoonallisuushäiriöksi. Tykkään enemmän sanoa rajatilapersoona. Olen aina jonkun tunteen äärirajoilla ja välillä se käy tosi rankaksi. Olen oppinut kuitenkin paljon, ja tutkimusten mukaan tämä vähän lievittyy iän myötä, Yona kertoilee.

Vain elämää nähdään perjantain Ruudussa ja Nelosella.

Mikä epävapaa persoonallisuus?

Epävakaalle persoonallisuudelle (rajatila- tai borderline-persoonallisuushäiriö) on tyypillistä laaja-alainen tunnetilojen ja minäkuvan epävakaus ja käytöksen huomattava impulsiivisuus. Ihmissuhteet ovat intensiivisiä ja epävakaita vaihdellen voimakkaasta ihannoinnista täydelliseen vähättelyyn. Käytökselle on ominaista hylätyksi tulemisen pelko, alttius ärtyä helposti, vaikeus kontrolloida suuttumusta, itsetuhoinen impulsiivisuus ja toistuvat itsemurhayritykset.

Vielä muutaman päivän jopa 50 prosentin ALE Iittalassa – tästä kauppaan!