Vajaa viikko sitten Terveyden Asialla -sivustolla 14-vuotiaan tyttärensä rajun kiusaamiskohtalon kertonut vantaalaisäiti päivittää perheen kuulumisia.

-Kiitos kaikille myötätunnostanne. Asiasta on tehty rikosilmoitus, jota kautta lähtee automaattisesti lastensuojeluilmoitus. Olemme nyt jälleen käyneet tyttäreni kanssa silmäkontrollissa. Sarveiskalvon pohjassa on edelleen sumentuma näin neljän viikon jälkeenkin.

Äiti kertoo, että lääkäri ei osaa sanoa vieläkään onko vamma pysyvä vai ei.

-Jos on pysyvä, niin tyttöni näkö on sitten mennyttä. Vasen silmä oli ennestään melkein sokea ja tämä vamma tuli oikeaan silmään. Rehtori ei ole vastannut puhelimeen eikä viesteihin. Tuntuu, ettei koulu ota mitään vastuuta, ja tekijäkin perui sovitun palaverin. Tilanne on edelleen se, ettei tyttöni uskalla liikkua ulkona. Hän saa melkein paniikkikohtauksia lääkärissä, jossa on paljon ihmisiä, äiti toteaa.

Hän on tyrmistynyt.

-Tämä on niin väärin, niin väärin. Nyt odotamme mitä poliisi tekee ja asianajaja. Voimme vain rukoilla ettei näkö mene kokonaan. Surullinen ja vihainen olen siitä miten tilanne on hoidettu. Kiitos kaikille tuestanne, äiti kirjoittaa sivustollemme.

Vuosikausia kiusattu vantaalaistyttö vammautui, kun kiusaaja osoitteli hänen silmäänsä vaarallisella laserosoittimella. Voit lukea alkuperäisen tapahtumakuvauksen täältä.