Yle kertoo internetin suositussa TikTok-palvelussa leviävästä kananmunatrendistä, joka tunnetaan nimellä ”egg-crack”.

Vaikka kyseessä on huumoriksi tarkoitettu juttu asiantuntijat eivät katso sitä hyvällä.

Mistä sitten on kyse?

Siitä, että vanhemmat houkuttelevat lapsen leivontahetkeen mukaan. Trendin ideana on yllättäen rikkoa kananmuna lapsen päähän ja katsoa sitten hänen reaktionsa. Koko homma kuvataan ja julkaistaan TikTokissa.

Egg-crack-videoita on TikTokissa jo pilvin pimein. Aiemmin samankaltaisia videoita on tehty muun muassa kinkkusiivuilla. Lapsen otsaan on heitetty kinkkusiivu, joka jää siihen kiinni. Sitten nauretaan ja jaetaan video TikTokkiin.

Videoilla jotkut lapset kertovat tunteneensa kipua ja jotkut parkaisevat myös itkuun nolon ja kipeän asian jälkeen.

Ylen haastattelema Mannerheimin lastensuojeluliiton mediakasvatuksen asiantuntija Rauna Rahja pitää TikTok-trendiä suorastaan järkyttävänä.

Kyse on pienistä lapsista, ja näin toimittaessa rikotaan helposti lapsen luottamusta vanhempaan.

– Näin pienillä lapsilla ei ole vielä kykyä antaa suostumusta siihen, mitä heistä saa jakaa nettiin, Rahja toteaa Ylessä.

Mainos
Yksinäinen, oletko kuullut jo Valosta?

Valo on Suomen nopeimmin kasvava deittipalvelu, jossa etsitään kumppania aivan tosissaan.

Valo-sovellus yhdistää ihmiset, jotka etsivät kristilliset arvot jakavaa elämänkumppania. Valo on kristilliset arvot omaava, mutta ei uskontoihin sitoutunut deittipalvelu. Sovellus on suunniteltu siten, ettei kumppanin valinta olisi yhtä pinnallinen prosessi kuin tavallisissa deittisovelluksissa. 

Valo kannustaa ihmisiä selvittämään toisesta elämäntyylit, arvot ja odotukset tulevaisuudelta ennen suunnitelmia sitoutumisesta. Valo-sovellus erottuu käyttäjäkuntansa suhteen muista deittisovelluksista: Suomessa sovelluksen yli sadastatuhannesta käyttäjästä 94 prosenttia etsii pysyvää parisuhdetta.

Ehkä sinunkin on aika astua Valoon. Tutustu tästä Valoon!