Syksy saa monet miettimään elämää uusiksi. Moni aloittaa kuntoilun, moni haluaa nipistää vyötäröltä muutaman sentin.

Tärkeintä kaikessa on motivaatio. Jos se sammuu, peli on menetetty, toteaa life coach, toimittaja Timo Palonen.

Hän on luonut 12 todellista täsmävinkkiä painon pudotukseen. Ja nämä ovat sellaisia, jotka käyvät ensin päähän ja vasta sitten vartaloon, Palonen luonnehtii.

-Jokainen meistä tietää kuinka laihtua. Mutta motivaatio, se onkin kova homma.

 1. Aseta rahallinen panos: Panosta rahaa tavoitteesi puolesta. Voit esimerkiksi sopia ystävän kanssa, että menetät tietyn summan rahaa joka kerta, kun et saavuta viikko- tai kuukausitavoitettasi. Tämä voi olla voimakas motivaattori, koska kukaan ei halua menettää rahaa. Ole kuitenkin realisti.
 2. Käytä kuvia inspiraationa: Tulosta kuvia ihmisistä, joiden kroppa tai terveys motivoi sinua. Liimaa nämä kuvat näkyville paikoille, jotta näet ne päivittäin. Entä omat vanhat kuvasi? Voisiko niistä löytyä joku jääkaapin oveen.
 3. Pidä päivittäistä ruokapäiväkirjaa: Kirjaa ylös joka päivä kaikki syömäsi ja juomasi. Tämä auttaa sinua tiedostamaan ruokailutottumuksesi ja pitämään ne kurissa. Voit kirjata myös syömättä jättämäsi asiat – ne joita teki mieli. Käänteinen ruokapäiväkirja on pop.
 4. Päätä konkreettinen palkinto: Aseta itsellesi erityinen palkinto, joka motivoi sinua. Voit palkita itsesi vaikka lomamatkalla tai konserttilipuilla, kun saavutat tavoitteesi.
 5. Osta uusia vaatteita: Osta pari vaatekappaletta, jotka ovat hieman liian pieniä nykyiselle kropallesi. Tämä voi toimia konkreettisena tavoitteena ja kannustimena.
 6. Seuraa muiden onnistumisia: Liity laihdutusyhteisöön, vaikka some-ryhmään, jossa jaetaan laihdutustarinoita ja edistymistä. Toisten menestys voi olla suuri inspiraation lähde.
 7. Tee sopimus jonkun kanssa: Allekirjoita sopimus ystävän, perheenjäsenen tai valmentajan kanssa – sopimuksessa määritellään selkeät tavoitteesi ja seuranta.
 8. Hanki laihdutuskumppani: Kaveri tai perheenjäsen, joka jakaa samat tavoitteet, voi olla erinomainen tukihenkilö. Voitte motivoida toisianne ja tehdä yhdessä terveellisiä valintoja.
 9. Päätä tietyt ”ei-asiat”: Tee lista ruoka-aineista tai ruokailutottumuksista, joita aiot välttää ehdottomasti tai syödä vain kerran kahdessa viikossa.
 10. Kirjoita kirje itsellesi: Kirjoita kirje, jossa kuvittelet tulevaisuutesi terveempänä ja itsevarmempana. Lue tämä kirje aina, kun kaipaat lisämotivaatiota.
 11. Käytä teknologiaa: Käytä mobiilisovelluksia tai älykelloa seurataksesi päivittäistä edistymistäsi, kuten askeleita tai kaloreita.
 12. Palkitse pienistä voitoista: Palkitse itsesi joka kerta, kun saavutat pienenkin välitavoitteen, kuten kahden kilon painonpudotuksen.

  Nyt jopa 60 prosentin ale – Muumi-tuotteita, Iittalaa, Arabiaa! Cervera-verkkokaupasta myös Marimekkoa, Fiskarsia ja muita laatumerkkejä – tästä ostoksille

Muista, että laihduttaminen on pitkäaikainen prosessi, ja on tärkeää pitää huolta itsestään matkan varrella. Nämä konkreettiset vinkit voivat auttaa sinua pysymään motivoituneena ja saavuttamaan tavoitteesi.

Katso Telian liittymätarjoukset – voita 10 000 euron lahjakortti