Tunnetko koskaan itsesi työpäivän päätteeksi uupuneeksi? Tuntuuko siltä, että saat liian vähän tärkeitä asioita aikaiseksi? Onneksi voit pienin muutoksin fokusoida paremmin olennaiseen ja tuntea olosi paremmaksi.

Henkilökohtaisen tehokkuuden lisäämisen keinot laati Terveyden asialla -verkkosivustolle KM, coach ja tietokirjailija Timo Lampikoski.

Pidä minitaukoja

Työskentele noin tunti ja pidä sitten pieni tauko. Viiden minuutin tauko jokaisen tunnin jälkeen auttaa sinua rytmittämään työtäsi ja pysymään vireessä.

Pidä tavarat järjestyksessä

Sotkuinen työpöytä vähentää tehokkuuttasi. Jatkuva tavaroiden etsiminen vie aikaa ja syö hermoja. Pidä kapistuksesi järjestyksessä.

Nuku riittävästi

Tutkimukset osoittavat, että aikuinen tarvitsee ainakin seitsemän tuntia unta ollakseen parhaimmillaan töissä. Paikkaa univelkaa tarvittaessa lyhyillä päiväunilla.

Tee tehtävälista

Kirjoita tehtävät tärkeysjärjestykseen to do -listaasi, ja tee yksi asia kerrallaan. Kysy aamulla itseltäsi: Mikä on tärkein tavoitteeni tänään?

Hyödynnä luppoaika

Tee niin kutsuttu sälälista juoksevia pikkuasioita varten. Kun sinulla on hetki ylimääräistä aikaa, tee 1-2 listaamaasi pikkuasiaa.

Vähennä online-aikaa

Poista työsähköpostien latautuminen puhelimeesi vapaa-ajalla, sulje läppärisi ikkunat, rajoita some-aikaasi, piilota mobiililaitteesi välillä pöytälaatikkoon.

Keskity yhteen asiaan kerrallaan

Multitasking eli useiden asioiden samanaikainen suorittaminen on tehotonta ja kuluttavaa sekä lisää virheiden määrää. Tee ainakin yksi osakokonaisuus loppuun asti ennen kuin siirryt seuraavaan tehtävään.

Miten voit lisätä tehokkuuttasi? Mitä yllämainituista keinoista kokeilet tänään? Elämäntapavalmentaja Timo Lampikosken ajatuksiin voi tutustua myös hänen yrityksensä sivuilla www.4l.fi