Suomessakin lapset ja nuoret harrastavat uutta, suorastaan hengenvaarallista ilmiötä, josta myös poliisi on nyt varoittanut. Muuan englantilaisäiti järkyttyi oman teininsä edesottamuksista ja jakoi julkisuuteen videon.

Mistä on kyse? Siitä että teinit ovat alkaneet temppuilla henkensä uhalla. He heittäytyvät esimerkiksi pyörineen autojen eteen, ja yrittävät sitten väistää äkisti kulkuvälinettä. Borehamwoodissa Hertfordshiressä asuva Leslie Hooper toteaa BBC:lle, ettei hän voinut edes tajuta kuinka tyhmä hänen poikansa voi seurassa olla. Hän heittäytyy autojen alle pyörällään viime hetkillä.

Suomessa ei ilmiöltä ole myöskään säästytty. Naantalin poliisi varoitti viime kuussa siitä, että nuoret temppuilevat rekkojen alle heittäytyen Naantalin niin kutsutulla Nesteen jalostamon tiellä. Toistaiseksi onnettomuuksilta on vielä vältytty.

Ilmiöt leviävät helposti kouluissa ja sosiaalisessa mediassa. Jokaisen vanhemman onkin syytä käydä lapsensa kanssa aika ajoin keskusteluja, jotta hulluilta ryhmävillityksiltä vältyttäisiin.

Lesley Hooperin poika ei ollut yhtä onnekas kuin moni on tuurilla ollut. Hän iskeytyi auton alle.

-Jos sinulla on teini-ikäisiä lapsia, näytä tämä video heille ja kerro miten vaarallista tämä on, hän vetoaa. Videon voi katsoa tästä linkistä tai alta:

ILMOITUS
Äidit, isät, mummit, vaarit, kummit ja kaimat – tässä on joulun mukavin lahjaidea!

Pandafeet.fi