Jos et saa siitepölyoireita pysymään keväisin kurissa allergialääkityksellä, kannattaa harkita siedätyshoitoa. Sen aika on nyt, syksyllä, kun siitepölykausi on ohi.

Näin suosittelee Allergia- ja astmaliitto.

-Syksyllä aloitettu hoito helpottaa yleensä jo seuraavan kevään allergiaoireita. Parhaimmillaan siedätyshoito lieventää oireita tai poistaa ne kokonaan useiksi vuosiksi, koulutuspäällikkö, allergianeuvoja Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta kertoo.

Siitepölyallergiaa siedätetään pistoshoitona ja uudella kielenalusliuoksella. Heinäallergian hoitoon käytetään pistoshoitoa ja kielenalustabletteja. Siedätyshoitoon hakeudutaan oman lääkärin lähetteellä. Erikoissairaanhoidossa tehdään siedätyshoitoarvio, ja sopivin siedätyshoitomuoto mietitään yhdessä lääkärin kanssa.

-Kielenalushoitomuodot ovat potilaan kannalta pistoshoitoa helpommat vaihtoehdot. Pistoshoito vaatii aluksi jopa viikottaisia käyntejä terveydenhuollossa, kun tabletti- ja liuoshoidot toteutetaan kotona. Lisäksi suun kautta otettava hoito on helpotus pistoksia pelkääville lapsille, Anne Vuorenmaa Allergia- ja astmaliitosta toteaa.

Väestöstämme 20-30 prosenttia potee allergista nuhaa. Koivu ja heinä ovat merkittävimmät siitepölyallergian aiheuttajat.

Jaa tämä juttu ystävällesi! Joko tutustuit muihin lukemattomiin juttuihimme?