Annica: Yksi oivallus lopetti vatsani turvottelun

0

Annica kertoo kärsineensä vatsansa turvottelusta pitkään, eikä hänellä todettu testeissä mitään laktoosi-intoleranssiin tai keliakiaan viittaavaa. Hän söi myös tarpeeksi kuituvalmisteita, joi ja liikkui. Mikään ei tuntunut auttavan. Kunnes:

-Otin lääkärin sanat korviini hieman vakavammin. Hän kyseli onko minulla stressiä tai elänkö vatsani kautta. Kielsin tämän ensin painokkaasti, mutta kotona tutkailin asiaa myöhemmin. Ajattelin, että voisiko tämä olla alitajuista. Tunnen sen turvottavan tunteen työpisteellä istuessanikin aina silloin, kun on joku stressaava tilanne tai muuten vain ”hötkäles-kiire”, Annica kertoo.

Hän alkoi tarkkailla itseään ja yritti muuttaa käytöstään.

-On hämmentävää myöntää itselleenkin, että henkisen puolen osoittautuminen suureksi osatekijäksi tai jopa turvottelun syyksi, on kohdallani tosiasia. Olen nyt päässyt pois turvottelusta lähes kokonaan. Itse asiassa tuntuu siltä, että kun tajuan mistä tämä johtuu, se entisestään edesauttaa oireettomuutta. Jälkeenpäin miettien ymmärrän, että kiireessä ja multitaskatessani olen aina melkeinpä jännittänyt vatsalihaksiani, hengitykseni on oikein salpautunut, olen kaiken kaikkiaan pitänyt yllä sellaista tilannetta, että vatsalla on epämukava olo.

Annica ei tosiaankaan tahdo vähätellä kenenkään vatsaoireita ja toteaa, että elimelliset syyt kannattaa ehdottomasti sulkea pois.

-Mutta kun suurimmalle osalle suomalaisista jää jäljelle vain ne lääkärin toteamat ”toiminnalliset vatsavaivat”, niin silloin kyllä oikeasti pysähtyisin kuuntelemaan ja tarkkailemaan vähän omaa käytöstään ja sitä, miten ruokkii vatsan pahoinvointia. Vatsalla reagoi todella moni. Itselleni pysähtyminen oli todella fiksu teko, sitä ihminen usein vain menee pää kolmantena jalkana ja päästää ”stressit ja muut” toisesta korvasta ulos.

ILMOITUS
Rehellinen suomalainen seuranhakusivusto – ei maksuyllätyksiä!

Jaa

Kommentoi