Palkittu duo Lotta ja pappa jaksavat viihdyttää lauluillaan, vaikka korona-aika on jo ohitse. Ilmiö syntyi, kun Jorma Saahkon lapsenlapsi Lotta Saahko alkoi laulaa Youtubessa pappansa kanssa korona-ajan poikkeusolojen viihdykkeeksi.

Ilmiöstä tuli supersuosittu, heidät palkittiin Vuoden positiivisimpina suomalaisina ja myös Terveyden Asialla -verkkolehti jakoi vuosittaisen Vuoden Ilopilleri -palkinnon heille. Lotta on tehnyt parivaljakosta ja itsestään jo lukuisia kirjoja.

Lotta on toiminut papan omaishoitajana, mutta runsas vuosi sitten hän menetti sote-uudistuksen myötä pestinsä. Papalla on todettu muistisairaus, jonka vuoksi hän tarvitsee tukea.

Nykyään papan luona käy kaksi kertaa vuorokaudessa kotihoitaja. Vaikka omaishoitajuuden menettäminen sapetti aluksi Lottaa, asiat ovat kääntyneet parhain päin.

Lotta kertoo Iltalehdelle, että loppujen lopuksi on hyvä ettei hän enää ole papan virallinen hoitaja.

-Voin olla laulava lapsenlapsi ja kaveri, eikä se, joka muistuttaa kaikesta, hän toteaa Iltalehdessä.

Nyt myös kiukun purkaminen voi kohdistua ammattilaiseen.

– Häneen (Lottaan) minä purin sitä, koska hän oli lähellä, Jorma myöntää haastattelussa.

– Kiukuttelimme toinen toisillemme. Suhteellemme on tehnyt hyvää se, että hoitajana on ulkopuolinen, Lotta tähdentää Iltalehdessä.

Parivaljakko viettää aikaa edelleen yhdessä. He laulavat ja käyvät ulkona ja kaupungilla sekä syömässä.

– Koen todella paljon vastuuta papan onnellisuudesta, Lotta myöntää.

Mainos
Syksy saa – yksinäinen, oletko kuullut jo Valosta?

Valo on Suomen nopeimmin kasvava deittipalvelu, jossa etsitään kumppania aivan tosissaan.

Valo-sovellus yhdistää ihmiset, jotka etsivät kristilliset arvot jakavaa elämänkumppania. Valo on kristilliset arvot omaava, mutta ei uskontoihin sitoutunut deittipalvelu. Sovellus on suunniteltu siten, ettei kumppanin valinta olisi yhtä pinnallinen prosessi kuin tavallisissa deittisovelluksissa. 

Valo kannustaa ihmisiä selvittämään toisesta elämäntyylit, arvot ja odotukset tulevaisuudelta ennen suunnitelmia sitoutumisesta. Valo-sovellus erottuu käyttäjäkuntansa suhteen muista deittisovelluksista: Suomessa sovelluksen yli sadastatuhannesta käyttäjästä 94 prosenttia etsii pysyvää parisuhdetta.

Ehkä sinunkin on aika astua Valoon. Tutustu tästä Valoon!