TV:stä tuttu Tuomas Enbuske on viime päivinä hämmentänyt seuraajiaan. Hän paljasti suositussa podcastissaan Enbusken miljonäärit toimineensa mielen sairautensa aikana hyvin vastuuttomasti.

Hän osti prostituoituja, sanojensa mukaan mahdollisimman ”rumia, jotta voisi nöyryyttää heitä”, ja käytti huumeita. Kokaiiniin paloi jopa 600 euroa päivässä.

Nyt hän on löytänyt lääkityksen, joka toimii. Se on epilepsiaan varsinaisesti määrättävä lääke. Se auttaa myös bipolaarisuuteen eli kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön.

-Maanisdepressiivisyyden kuvaus ei ole kaunista kuultavaa. Se ei ollut minulle sitä, mitä julkkikset kertovat lehtihaastatteluissa. Se oli helvetti. En uskaltanut nukahtaa, koska herätessäni huusin kauhusta. Se on kamala sairaus, jonka ennuste on todella huono, Enbuske kertoi sosiaalisessa mediassa.

Hän sanoo ymmärtävänsä kertomisen aiheuttaman vihan.

-Itse ällöttyisin aivan varmasti. Silti, tai juuri siksi, päätin kertoa sen nyt niin rumana, rehellisenä ja paljaana kuin itse sen sairastin. Inhorealistisena ja kammottavana, koska niin minä sen sairastin. Koen sen myös tehtäväkseni, koska olen rohkea ja minua kuunnellaan. Olen tottunut julkisuuteen ja perseeni kestää merivettä.

-Olen nykyään joka aamu onnellinen herätessäni. Sain vuosi sitten lääkkeen, joka on epilepsialääke Lamictal. Epilepsiälääke jostain syystä auttaa maanisdepressiivisyyteen. Ihmeellistä kuinka paljon kaikessa on kyse aivokemiasta. Lääkettä olen nyt syönyt 1,5 vuotta. Ja se todellakin toimii. Olen onnellinen, että sain toisen mahdollisuuden elämässäni, mies kuvaa.