-Siinä se meni. Monta kertaa sinä mielessä olit, ei sen puoleen, sanoo Jorma Saahko eli somekansan hyvin tuntema Pappa lapsenlapselleen Lotalle, joka on kuukauden jälkeen palannut kotiin Valkeakoskelle.

Papan omaishoitajana toimiva Lotta kävi Lontoossa viimeistelemässä kirjaprojektejaan. Youtube-videolla nähdään iloinen jälleennäkeminen.

Papalla aika on sujunut hyvin.

-Lumihommia oli, 50 senttiä oli tullut pihaan, ja kova tuuli kävi. Kolmeen pekkaan tehtiin lumityöt ja monta tuntia siinä meni, Pappa muistelee myräkkää.

Kerran viikkoon ystäväpalvelusta käytiin Papan luona vieraisilla.

Papan kanssa lauleltiin, pelattiin korttia, ulkoiltiin ja piirreltiin. Kerran viikossa kävi myös kotipalvelu varmistamassa että dosetissa on lääkkeet oikein. Ja olivathan ne. Pappa oli ne itse laittanut. 16 pilleriä per päivä.

Iloa toivat myös kuoruharjoitukset, jotka ovat nyt koronatauon jälkeen alkaneet. Tunti tai puolitoista menee kuin siivillä, kertoo Pappa.

Pientä murhetta oli Lotan matkan aikana aiheutunut Papalle sormen kipeytymisestä. Papalla on ollut kihtiä, joka on oireillut lähinnä ukkovarpaassa.

Ukrainaan puhjennut sota aiheuttaa huolta myös Papassa, joka on sodan kauhuja itsekin kokenut.

-Huolestuttaahan se. Toivottavasti tulee järki päähän jossain vaiheessa, Pappa tuumii videolla, jonka voit katsoa kokonaisuudessaan alta.