Muun muassa Yökylässä-ohjelmansa myötä tunnettu juontaja Maria Veitola on joutunut Meilahden sairaalaan Helsinkiin leikkaukseen, jossa häneltä on operoitu jättimäinen kasvain rintaontelosta.

Vielä ei ole tietoa siitä onko se hyvän- vai pahanlaatuinen, mutta kirurgin ensiarvion mukaan kuitenkin ensin mainittu.

Kasvain oli kietoutunut ruokatorven ympärille. Se painoi sydäntä ja palleaa. Se löytyi varjoainekuvauksessa jo joulukuussa ja Veitola sai tietää siitä vuoden alussa, tammikuussa. Lääkärin mukaan kyseessä oli ”hurja löydös”.

Asia käy ilmi Veitolan sosiaaliseen mediaan tekemästä kirjoituksesta.

Nainen laitettiin leikkausjonoon, ja operaatio tuli hoitotakuun mukaan suorittaa puolessa vuodessa, tosin lääkäri kertoi Veitolalle, ettei niin kauan voida tässä tapauksessa odotella.

Mitään ei kuitenkaan kuulunut.

-Maaliskuussa soitin osastolle ja kysyin, miten korona mahtaa vaikuttaa leikkausjonoon. ”Ei mitenkään”, mulle vastattiin. Kesäkuun alussa soittelin uudelleen ihmetellen, miksi kutsua leikkaukseen ei ole tullut. ”Kaikki leikkaussalit yhtä lukuunottamatta on kiinni ja henkilökunta koulutettu koronan tehohoidon tarpeisiin”, kerrottiin. Leikkaukseni siirtyisi pitkälle tulevaisuuteen, Maria Veitola avautuu.

Hän odotti yhdeksän kuukautta ja on nyt siis operoitu. Hän kehuu hoitoa loistavaksi ja parhaaksi mahdolliseksi. Leikkauskin meni hyvin. HUS:in eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille Veitola on kuitenkin näreissään.

-Oon ollut tosi vihainen HUSille siitä, että sairaala ei ole ollut missään yhteydessä jonossa oleviin potilaisiin. Ei ainakaan muhun. Tietoa olen saanut vain, kun olen itse soittanut ja vaatinut. On ollut henkisesti tosi raskasta elää pelossa ja epävarmuudessa. Edes tekstiviesti siitä, että hoitotakuu ei päde ja korona vaikuttaa isosti leikkausjonoihin, olisi ollut kiva, Veitola aivan aiheellisesti toteaa.

Hänen vointinsa on nyt vakaa.

-Mulla on ollut leikkauksen jälkeen järisyttävät kivut ja järisyttävät kipulääkkeet. Silti, läsnäolevan ja empaattisen henkilökunnan ansiosta on ollut koko ajan turvallinen olo.