Tekoäly on päivän sana. Se kehittyy koko ajan, ja siitä odotetaan mullistavaa apuvälinettä monilla eri elämän sektoreilla.

Kysyimme tekoälyltä mitä pitäisi tehdä, jos on yksinäinen. Juhlapyhien aikana, kuten juhannuksenakin, yksinäisyys korostuu. Näin tekoäly vastasi meille:

Yksinäisyyden tunteen lievittäminen ja seuran löytäminen voi olla haastavaa, mutta on olemassa useita tapoja löytää uusia ystävyyssuhteita ja mahdollisia seurustelukumppaneita. Tässä on joitakin vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua:

Harrastukset ja vapaa-ajan toiminnot: Osallistu erilaisiin harrastusryhmiin, vapaa-ajan kerhoihin tai kursseille, jotka kiinnostavat sinua. Näin tapaat samanhenkisiä ihmisiä ja voit luoda yhteyden heihin ja jakaa yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Lähde rohkeasti mukaan, sillä kotiin ei tulla sinua hakemaan!

Yhteisöt ja tapahtumat: Tutustu paikallisiin yhteisöihin, kuten seurat, järjestöt tai vapaaehtoistyömahdollisuudet. Osallistu erilaisiin tapahtumiin, kuten konsertteihin, näyttelyihin tai festivaaleihin, joissa voit tavata uusia ihmisiä.

Verkko- ja mobiilisovellukset: Kokeile verkossa toimivia seuranhakusivustoja, sosiaalisen median ryhmiä tai mobiilisovelluksia, jotka on suunnattu seuran etsimiseen. Ole kuitenkin varovainen ja luota omaan harkintaasi näitä käyttäessäsi.

Ystävien kautta: Pyydä ystäviäsi esittelemään sinut uusille ihmisille tai järjestämään tapaamisia, joissa voit tutustua heidän tuttaviinsa.

Jatka itsesi kehittämistä/ammatin kautta: Kehitä omia taitojasi ja kiinnostuksen kohteitasi. Osallistu kursseille tai seminaareihin, joissa voit oppia uutta ja samalla tavata samanhenkisiä tai saman alan ihmisiä.

Avaa keskusteluja: Ole avoin ja aloita keskusteluja uusien ihmisten kanssa eri tilanteissa. Näin voit luoda yhteyden ihmisiin ja löytää samanhenkisiä ihmisiä. Keskustelun voi aloittaa monissa eri arkisissa asioissa – käytä myös sattumaa hyödyksesi. Jos vaikka törmäät johonkuhun, tarjoudu tarjoamaan kahvit.

Ole kärsivällinen: Seuran löytäminen voi kestää aikaa. Ole kärsivällinen ja avoin uusille mahdollisuuksille, älä vaivu epätoivoon – se ei pue ketään.

Lisäksi tekoäly korosti, että on syytä pitää huolta omasta hyvinvoinnistaan. ”Muista myös pitää huolta omasta hyvinvoinnistasi ja nauti omasta seurastasi, sillä positiivinen ja itsevarma asenne houkuttelee muita ihmisiä luoksesi.”