MTV on kertonut suomalaisrouva Eilan tarinan.

Hän menetti huijareille nettipankissa tekemänsä virheen vuoksi kaikki eläkesäästönsä.

Eila meni lankaan siinä missä moni muukin. Uskoi että Osuuspankin verkkolinkki oli aito ja meni siitä sisään. Tämä mahdollisti huijareiden pääsyn tilille.

Poliisi ja pankit korostavat, ettei koskaan tule mennä mistään epämääräisestä linkistä sisään pankkiin.

Ei myöskään kannata käyttää Googlen tarjoamia linkkejä.

Ainut oikea tapa on kirjoittaa osoiteriville pankin nimi ja verkko-osoite, ellei sitten käytä pankkisovellusta tai omalle tietokoneelle jo valmiiksi tehtyä pikakuvaketta.

Eila on MTV:n mukaan joutunut hakemaan apua sosiaalitoimistosta ja myymään pihakalusteensa, jotta pystyisi maksamaan laskunsa. Talokin on menossa alta. Eilan menetykset ovat kymmenissä tuhansissa.

Eila menetti rahansa päädyttyään huijaussivustolle, joka muistutti Osuuspankin nettipankkia.

– Siellä kerrottiin, että verkkopankkisivut ovat uudistuneet. Ne näyttivät pikkaisen erilaisilta, mutta ihan normaalisti tuli mahdollisuus kirjautua sisään, ja siinä vaiheessa sain vielä puhelimeen varmistusviestin, Eila kuvailee MTV:lle.

Huijarit siirsivät rahat Italiaan, eikä niitä ole saatu takaisin.

– Turvallisin tapa verkkopankkiasiointiin on pankin oma mobiiliapplikaatio tai jos käyttää verkkoselaimella verkkopankkia, tulisi itse syöttää pankin sivuston osoite tai käyttää omia selaimen kirjanmerkkejä. Eli ei koskaan linkkien kautta mentäisi verkkopankkiin, väärinkäytösten hallinnan yksikön päällikkö Kim Sirén korostaa MTV:n jutussa.