Maailmaan mahtuu vaikka mitä kummallista ihmisravinnoksi kelpaavaa. Usein ihmeellisyydet ovat myös terveellisiä tai niillä on jopa lääkinnällisiä vaikutuksia.

Tässä juttusarjassa tutustutaan tällaisiin ruokiin.

Klorella

Klorella on yksisoluinen makean veden levä. Erikoiseksi klorellan tekee sen kyky nelinkertaistaa itsensä vuorokaudessa. Tämä ihmisen elimistölle tärkeitä vitamiineja, mineraaleja, amino- ja rasvahappoja sekä lehtivihreää pursuava levä onkin maailman nopeimmin kasvava kasvi. Klorella on erinomainen proteiinin lähde, sillä se sisältää jopa 60 prosenttia puhtaasti imeytyvää proteiinia. Ravintorikas levä tarjoilee elimistölle myös sen tarvitsemaa rautaa ja kalsiumia. Suomesta klorellaa saa useimmista luontaistuotekaupoista.

Cordyceps eli kiinanloisikka

Kylmillä ja lumisilla vuorilla Aasiassa kasvava kiinanloisikka eli Cordyceps sinensis on sormen tai golfmailan muotoinen sieni, joka kasvaa 4-11 senttimetrin mittaiseksi. Erikoisen elävän nimi tarkoittaa kiinaksi kesäkasvi-talvimatoa, sillä sen ajatellaan olevan kesällä vihannes ja talvella eläin. Kiinanloisikkaa suositellaan sen suorituskykyä parantavien ominaisuuksiensa vuoksi esimerkiksi urheilijoille, vanhuksille ja stressistä kärsiville. Suomesta tätä maailman kalleinta yrttiä voi löytää luontaistuotekaupoista.

Sarja jatkuu parin päivän kuluttua.