Savuton ja perusterve 32-vuotias Heini on kertonut somessa tarinansa siitä kuinka hän joutui kuudeksi päiväksi sairaalaan vakavien koronaoireiden takia. Hän haluaa tehdä tiettäväksi, että nyt liikenteessä olevat muunnokset ovat ärhäköitä tarttumaan.

-Esikoisemme sai päiväkodista koronan, kuten hyvin moni muukin viime aikoina. Onneksi hyvin lieväoireisen, jota emme olisi osanneet tunnistaa ilman tietoa altistuksesta. Siirryimme koko perhe karanteeniin ja minulla alkoivat lähes heti lievät flunssaoireet. Kävimme kaikki kolme muuta perheenjäsentä heti esikoisen positiivisen tuloksen jälkeen ensimmäisissä testeissä, jotka olivat negatiiviset. Oireideni jatkuessa kävin uudelleen testeissä – negatiivinen. Juuri ennen karanteenimme päätöstä kävimme kaikki kolme taas testeissä – negatiivisia kaikki. Oireenikin vaikuttivat helpottavan, Heini-äiti aloittaa somepäivityksensä.

Karanteenin viimeisenä iltana hänen oireensä äkillisesti pahenivat; yskä yltyi, kuume nousi rajusti, yleisvointi heikkeni.

-Päätin siis varata vielä neljännen testin, vaikka se tuntuikin aivan hätävarjelun liioittelulta. Seuraavana päivänä oireeni olivat niin pahat, että testiin pääseminen oli todellinen haaste. Tulos tuli nopeasti: positiivinen. Seuraavana päivänä kuumeeni nousi horkkaisena liki 40 asteeseen hengityksen vaikeutuessa ja keuhkoyskän yltyessä. Jouduin soittamaan ambulanssin. Sairaalassa minulla todettiin covid-keuhkokuume ja sille tyypilliset keuhkomuutokset, kohonnut veritulppariski, maksamuutoksia ja happivaje muiden oireiden ohessa. Lisähappea tarvitsin useamman päivän, jonka jälkeen sairaalahoitoa vielä yhteensä kuusi päivää aina tähän päivään saakka. Minun taudinkuvalleni ominaista oli todella raju päivittäinen vaihtelu.

Heini on nyt kotiutunut melkoisen lääkearsenaalin kanssa. Verenohenteet, kortisoinit, vatsansuojat, inhalaattorit, yskänlääkkeet, nenäsumutteet, neljät eri särkylääkkeet… pillereitä riittää.

-Jos olisin tupakoitsija, toivoa kotiutumisesta ei olisi ollut vielä pitkään aikaan. Sairaalassaoloaikanani korona todettiin myös Iirolla ja vauvallamme, joiden oireet ovat toistaiseksi onneksi lievät. Esikoisemme on jo täysin terve ja immuuni. Sikäli olemme onnekkaita, että vaikuttaa, että emme ole levittäneet tautia oman perheemme ulkopuolelle. Tiedän myös tapauksesta, jossa yksi vielä silloin oireeton tartuttaja on tartuttanut kokonaisen lasten alle kymmenen hengen synttäriseurueen, joista jokainen on tartuttanut lähes koko lähipiirinsä.

Heinin viesti somepäivityksessä on selvä. Brittimuunnos on hänen mielestään tartuttavampi, rajumpi ja vähemmän ”ikärasistinen”. Se ei ole kuin perinteinen virus.

-Jos joskus, niin nyt kannattaa vain perua kaikki ja eristäytyä omaan kotiin. Jollain tämä tauti on oireeton tai ”vain flunssa”, toisella ei ja kukaan ei tiedä minkälainen arpaonni kenellekin osuu. Lisäksi ilmeisesti lieväoireisillekin voi tulla pitkiä vaikeita jälkioireita.

Nainen toivoo lisäksi että jokainen käyttäisi mahdollisimman paljon ravintoloiden kotiintilaamispalveluja, jotta yhteiskunnan rattaat pyörisivät edes jotenkin.

Alla kuvakaappaus naisen tekemästä julkisesta somepäivityksestä, upottaminen ei ollut mahdollista.