Ollin, 27, kertomus hämmentää. Kyseessä ei ole varsinainen terveystarina, mutta julkaisemme sen mielenkiintoisen näkökulman vuoksi ja aikamme ilmiökuvana.

Erektiohäiriölääkkeet on tehty potenssivaivoista kärsiville. Niitä käyttävät vanhat, lihavat, kyvyttömät ihmiset.

Väärin. Olen kohtuullisen nuori ja uraputkessa oleva mies, enkä oikeasti tarvitsisi erektiohäiriölääkettä, mutta käytän sitä.

Miksi?

-Haluan onnistua kiireisen ja stressaavan viikon jälkeen varmasti, ja vaikka alla olisi tukeva ateria ja viihteellä vietetty tuntikimara.

-Haluan antaa naiselleni kokemuksen, joka ei jää seisokin puutteesta kiinni.

-Hauan onnistua tilanteessa kuin tilanteessa, olivat olosuhteet mitkä tahansa.

Kutsun itseäni erektiolääkkeiden viihdekäyttäjäksi juuri siksi, että haluan vain varmistaa asioiden sujuvuuden. Normaalisti kaikki toimii, mutta lääkärin pakeille minut ajoi juuri muuttuvat olosuhteet. Olin tehnyt pitkän viikon ja käynyt vähän ulkona, enkä sitten enää jaksanutkaan sängyssä. Tai minä olisin mutta ”pikkuveljeni” ei.

Lääkäri tutki minut ja sanoin hänelle ettei ongelmia perusarjessa ole. Haluan kuitenkin ettei niitä ole myöskään yllättävissä tilanteissa, ja siksi haluan varuiksi tällaisen lääkkeen, viikonloppua varten. Hän ei pitänyt ajatusta huonona. Hän tutki että olen perusterve mies ja sitten sain pitkäkestoista erektiohäiriölääkettä.

Lääkärin mielipide oli, että nimenomaan kiire voi joskus saada aikaan suorituspaineita, vaikka varsinaista fyysistä tarvetta lääkitykselle ei olisikaan.

Nyt käytän varmuudeksi lääkettä, jos siltä tuntuu. Joka viikonloppu en kuitenkaan.

Kaveripiirissä en arastele asiaa. Monilla muilla on sama juttu. Hekin ottavat varmuudeksi lääkkeen. En kuitenkaan suosittele ottamaan, jos aina toimii ja pelittää. Jos kuitenkin viettää kiireistä elämää saattaa olla tällaiselle käytölle tarvetta – olkoonkin että on perusterve mies.