Koronauutisointi on joidenkuiden mielestä kokenut inflaation, nuoriso bailaa välittämättä mistään mitään ja monet vanhemmatkin protestoivat eivätkä jaksa seurata koko koronaa. Joidenkin mielestä koko homma on pelkkä salajuoni, eikä koronaa olekaan. Kansa tuntuu jakautuneen kahtia.

Perusterveenä covid-19-viruksen saaneen Petrin tarina pysäyttää ja on märkä rätti kaikille väheksyjille. Kyllä, korona voi iskeä perusterveeseen ja viedä tilan niin pitkälle, että keuhkonsiirtoa väläytellään.

Petri kertoo Iltalehdessä olleensa koronan vuoksi teho-osastolla yhteensä kuusi viikkoa. Hänellä oli kaksi keuhkokuumetta. Hänet nukutettiin ja pistettiin hengityskoneeseen. Välillä kokeiltiin joko hän pystyisi hengittämään ilman konetta.

– Kun vähänkään yskäisin, meinasin tukehtua. Limaa imettiin kurkusta, eikä se ollut kivaa, mies kertoo Iltalehdelle.

Petri sairasti koronaa huhtikuun lopusta saakka. Hänellä oli paha hengitysvajaus. Lääkäri totesi, että keuhkonsiirto voi olla seuraava etappi. Mies laihtui sairaalassa 20 kiloa. Hän joutui opettelemaan jopa kävelemään uudelleen.

Miehellä ei ole ylipainoa ja hän on syönyt suht terveesti. Hän on pitänyt hyvää käsihygieniaa. Hänellä ei ole käsitystä mistä hän taudin sai.

Iltalehdessä mies peräänkuuluttaa ottamaan taudin vakavasti ja toivoo että nuoriso tekisi myös niin.