Kaupallinen yhteistyö / Karelia Arctic Oy, Pihqa
Kuusenpihkasta on vuosikymmenten ajan saatu apua ihon eri ongelmiin, mutta ei ainoastaan ihmisille.

Pihqa-tuotesarjan kuusenpihkavoide on monikäyttöinen. Sarjassa on omat valmisteensa myös lemmikkieläimille ja hevosille.

Pihkavoidetta voidaan siis käyttää myös lemmikkieläinten ihon naarmuihin ja hiertymiin. Pihqa PET on sataprosenttisesti luonnontuote, joka tehdään vanhalla tietotaidolla. Pihqa-voide lemmikeille sisältää suomalaista kuusenpihkaa (15 %) sekä valkovaseliinia. Voiteen sisältämä pihka suojaa ihoa, ja iho voi uusiutua normaalisti.

Pihqa HORSE taas sopii esimerkiksi hevosten ihon hiertymiin ja naarmuihin. Se sisältää suomalaista kuusenpihkaa (20 %) sekä valkovaseliinia. Tuotetta ei suositella pitkäaikaiseen käyttöön.

Pihqa-tuotesarjan voiteissa käytettävä kuusenpihka kerätään käsityönä ja täysin puita vahingoittamatta.

-Keräämme suurimman osan käyttämästämme pihkasta itse. Tämä tapahtuu luonnollisesti sellaisten metsänomistajien mailta, jotka ovat antaneet luvan pihkan keräämiseen, kerrotaan Pihqan valmistuksesta Tuusulassa vastaavasta ja sitä markkinovasta Karelia Arctic Oy:stä.

Miksi pihavoide auttaa?

Siksi, että pihka on antimikrobista luonnostaan – ja luonnon ansiosta.

Pihqan sisältämä aktiiviaine, kuusenpihka tuhoaa erilaisia bakteereja, homeita sekä sieniä. Pihkalla on kyky auttaa ihoa ja kudoksia uusiutumaan nopeammin.

Lue lisää Pihqa-voiteesta ihmisille

Kuusenpihkan antimikrobien määrää saattaa selittää kuusen kasvuympäristö. Kuusi tarvitsee kostean ympäristön kasvualustakseen. Kosteassa ympäristössä kuusen tulee suojautua mikrobeja ja homeita vastaan.

-Pihqa itsessään on sisältämänsä kuusenpihkan ansiosta myös antimikrobinen, vaikka ei sisälläkään antibakteerisissa tuotteissa yleisesti käytettyä alkoholia, Karelia Arcticista kerrotaan.

Pihqan sivuille tästä linkistä