Kansanedustajana ja poliitiikan johtopaikoilta tuttu Jyrki Kasvi kertoi muutama päivä sitten julkisuudessa joutuneensa saattohoitoon. Syöpää ei enää hoideta. Voit lukea jutun täältä.

Kasvi kuvasi blogikirjoituksessaan kuolevansa ikään kuin turhaan, sillä hänen tilanteeseensa olisi mahdollista löytää toimiva lääke, mutta sitä ei saa myydä Suomessa.

Jutun julkaisemisen jälkeen on tapahtunut pikaisessa ajassa paljon.

Mies kertoo olevansa toivon kipinöillä varustettu.

-Olen hämmentynyt. Viime blogini jälkeen olen saanut valtavan määrän puheluita, sähköposteja ja muita viestejä. Myötätuntoa, kannustusta ja avuntarjouksia. En osannut kuvitella, miten monia minun elämäntilanteeni, syöpähoitojen lopettaminen ja saattohoitotuomio kosketti.  Sosiaalinen media näytti kauniimmat kasvonsa juuri, kun olin menettänyt toivoni, hän toteaa.

-On selvinnyt, että eräs yksityinen sairaala pystyy hankkimaan lääkettä omien yhteyksiensä kautta Suomeen jo nyt, mutta hoito maksaa alustavan arvion mukaan noin 20 000 euroa kuussa. Niin moni on kuitenkin ilmoittanut haluavansa auttaa minua, myös taloudellisesti, että uskalsin varata lääkäriajan.

-Vaikka palliatiivisen hoidon yksiköstä tultiin jo kotikäynnille, pieni toivonkipinä on alkanut jälleen hehkua, Kasvi kirjoittaa.

Lääke voi auttaa virtsarakonsyöpään noin 50 prosentin todennäköisyydellä. Mutta sehän on jo paljon se!

-Harkinnassa on muun muassa säätiön perustaminen, jotta nyt tehtävä työ kantaisi pitkälle tulevaisuuteen myös sen jälkeen, kun akuutti tilanteeni on tavalla tai toisella ratkennut. Syövän torjunta ja digitalisaation edistäminen eivät lopu tähän. Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, lähetä sähköpostia osoitteeseen autajyrkia@gmail.com ja kerro, mitä haluaisit tehdä, Kasvi ilmoittaa.

Mikäli tämä juttu oli sinusta lukemisen arvoinen, jaa se ystävällesi alla olevasta Facebookin jakonapista.