Vanheneminen vaikuttaa väistämättömältä. Mutta mitä jos kaikki, mitä siitä kerrotaan onkin väärin? Mitä jos jokainen voikin valita oman elinkaarensa? Nämä ovat hyvin mielenkiintoisia ajatuksia.

Pian ilmestyvässä kirjassaan nimeltä Elinkaari geneetikko ja maailman johtava pitkäikäisyyden tutkija David Sinclair tulee esittämään näkemyksensä siitä, miksi ihminen vanhenee. Hänen väitteensä kohahduttaa:

-Vanhuus on sairaus, joka voidaan parantaa.

Teoksessaan Sinclair vie lukijan mikrobiologisen tutkimuksen etulinjaan. Hän kuljettaa lukijaa tieteellisten, uusien läpimurtojen ääreen. Nämä osoittavat Sinclairin mukaan, että ikääntymistä on mahdollista hidastaa ja sen voi osin jopa perua.

Kaiken keskiössä on vasta löydettyjen, ikivanhasta selviytymisgeenistä polveutuvien, elinvoimaa säätelevien geenien aktivoiminen. Uusi tutkimus osoittaa, että meidän ei tarvitse enää vain tuntea oloamme nuoremmiksi vaan meillä on aito mahdollisuus nuorentua.

Yksinkertaiset elämäntapamuutokset, kuten pätkäpaasto, kylmäkaraisu, sopivan tehokas treenaaminen, lihansyönnin vähentäminen, ovat asioita, joita Sinclair itse noudattaa ylläpitääkseen omaa nuoruuttaan ja terveyttään.

David Sinclair on Harvardin yliopiston genetiikan professori, keksijä, startup-ammattilainen ja TIME-lehden mukaan yksi maailman sadasta vaikutusvaltaisimmasta ihmisestä. Sinclar on voittanut lukuisia palkintoja työstään solujen toiminnan ja niiden vanhenemisen mekanismien tutkijana.