24-vuotias Salla tietää, että hänen ulostulonsa voi herättää närkästystä ja ihmetystäkin, mutta toisaalta hän toivoo herättelevänsä keskustelua siitä, missä määrin on hyvä koristaa itseään tatuoinnein.

Salla nimittäin inhoaa tatuointeja.

-Katson ensimmäisenä miehessä, onko hänellä tatuointeja. Jos on, niin se on moro. En voi sietää niitä. Nykypäivänä jokaisella on tatuointi. Siitä on tullut uusi normaali. Minusta näin nopea tatskojen yleistyminen kertoo ihmisten huonosta arvostelukyvystä. Muodin mukaan on menty ottamaan ikuinen leima itseen. Moniko olisi ottanut, jos olisi miettinyt vielä vuoden, pari, Salla toteaa.

Hän tietää, että hänen kantaansa monet ihmettelevät ja pitävät hassunakin, mutta hän rinnastaa asian samanlaisiin ominaisuuksiin kuin vaikkapa ihmisen pituus.

-Moni nainen ei halua itseää lyhempää miestä. Ei sitäkään katsota kieroon. Minä en halua tatskattua miestä, piste.

Sallan mielestä tatuoinnit ovat lähtökohtaisesti rumia. Iho on kaunis sellaisenaan, ilman koristusta. Sitä hän ei jaksa ymmärtää alkuunkaan, että jotkut haluavat koristaa itsensä päästä varpaisiin.

-Olen nähnyt joskus ihmisiä, joilla on kasvoissakin tatuointeja. Tulen pahoinvoivaksi niistä.

Mistä Sallan tatskakammo sitten johtuu?

-Ei se ole kammoa, en vain pidä niistä. Taidan olla vanhanaikainen. Ei moni viisi-kuusikymppinenkään pidä tatuointeja erityisen upeina asioina. Ehkä tämä on sukupolvikysymys. Itse olen parikymppinen, ja varmaan syntynyt väärälle vuosikymmenelle.

Salla toteaa, että varsinkin naisten suuret tatuoinnit ovat puistattavia.

-Varmasti mummot tykkäävät, kun hoitaja, joka näyttää entiseltä linnakundilta, tulee jakamaan ruokaa.

Voisiko Salla hyväksyä minkäänlaista tatuointia. Pitkän pohdinnan jälkeen hän toteaa:

-No ehkä jokin pieni perhonen tai joku ”ornamenttioksa” jossain lapaluiden välissä voisi menetellä, mutta puhunkin nyt tästä ilmiöstä, jossa tatuoinnin nälkä kasvaa vain syödessä.

Salla kertoo olevansa sinkku.

-Se tässä ongelmana onkin, ettei löydy sellaisia kundeja, joilla ei jotain tatskaa olisi, hän heläyttää.

Kuvituskuva