Terveyden Asialla -sivuston Oma tarina -osuudessa kirjoittava Tapio kertoo laihduttaneensa takavuosina 40 kiloa, mutta vuosien myötä paino tuli takaisin. Tämän jälkeen hän ei ole onnistunut.

”Varmaan sitä on tullut laiskemmaksi ja armollisemmaksi itselleen. Niin, ja sitä hakee liiaksi nautintoa. Kun ei enää tarvitse todistella parisuhdemarkkinoillakaan, niin liian usein ja liian paljon on tehnyt tehtävänsä.

Nyt on kuitenkin ollut ihan pakko ryhtyä toimeen. Olen saanut jo muutamia kiloja pois. Minua motivoi pelko. En tiedä kuinka hyvä ja positiivinen motivaattori se on, mutta pelkään. Olen lukenut niin monia tarinoita ja asiantuntijalausuntoja siitä, kuinka ylipaino on todella suuressa osassa tehohoitoon joutuneiden koronapotilaskertomuksissa.

Maaliskuussa luin suomalaisprofessorin näkemyksiä aiheesta. Hän puhui suoraan. Hän oli sitä mieltä, että huomattavan ylipainoisten pitäisi pysytellä karanteenissa mahdollisimman hyvin. Ja jopa nuorten ylipainoisten, hän tähdensi. Itselläni BMI on yli 40. Vaikka pituutta on, olen sairaalloisesti ylipainoinen mittareiden mukaan.

Edelleen professori Vanhala jatkoi: Kehon massa määrittelee lähes 70 prosenttia hapen kulutuksesta. Lihavan ihmisen maatessa kyljellään keuhkojen alaosat painuvat kasaan ja hapettaminen tapahtuu keuhkojen yläosissa. Keuhkojen alaosien kautta kiertävä veri ei saa happea laisinkaan, ja sydämeen tulevan veren happipitoisuus voi vähentyä 95 prosentista jopa 70 prosenttiin. On ymmärrettävää, että jos koronavirus tulehduttaa tällaiset keuhkot, veren happipitoisuus laskee tappavan alas, ja lopputulema on ruma.

Korostan edelleen, että pelko ei varmasti ole se paras motivaattori, mutta minut se on saanut toimimaan. En nyt halua kuolla koronaan, en ainakaan ihan omaa syytäni. Olen saanut nyt tiputettua 11 kiloa, ja homma jatkuu. Ehkä koronasta oli se hyöty, että sain taas itsestäni irti. Toivottavasti olen oppinut aikaisempaa laihdutuskertaani enemmän.”

Aurinkotuotteiden ale nyt Apteekkituotteet-verkkokaupassa – katso myös muut tarjoukset