Peliongelma. Peliaddiktio. Tiina-nimisellä suomalaisnaisella on kokemusta kyseisestä aihealueesta. Hän kertoo menettäneensä elämässään jopa 100 000 euroa pelaamiseen.

Tiina on kertonut asiasta Terveys-Hymy -lehdelle.

38-vuotias nainen kertoo pelanneensa pelikoneilla yläasteikäisestä. Harrastus jatkui aikuisikään, mutta hajosi käsiin vasta vuonna 2010, jolloin tarjolle tuli ensimmäinen nettikasino. Se vei Tiinan mennessään.

Velkaa syntyi.

-Vaikka oma velkasaldoni kasvoi hurjaa vauhtia, ajatus oli, että saisin voitoilla kuitattua pelivelat, hän toteaa lehdessä.

Pikavippifirmat tulivat tutuiksi, velka kasvoi ensin 50 000 euroon.

Tiina jaksoi uskoa, että hän pystyisi tulevilla voitoillaan nollaamaan tilanteen. Lisää lainaa tarvittiin koko ajan.

Lopulta velkaa oli jo 90 000 euroa.

– Istuin kotona parvekkeella ja itkin hysteerisesti. Jotenkin vasta silloin koko tilanne aukeni. Olin pelannut 90 000 eurolla ja ainoa, mitä oli jäänyt käteen niin sanotuista voitoista, oli takki. Se takki oli maksanut mulle 90 000 euroa, Tiina kertoo Terveys-Hymyssä.

– Asuin aika lähellä junarataa ja mietin, että ehkä se olisi helpoin keino. Ei tarvitsisi kertoa tästä koskaan kenellekään, kävelisin vain junan alle. Suunnittelin myös jättäväni kirjeen, jossa kerron, miksi näin kävi. Mutta vaikka näin ajattelin, en olisi missään vaiheessa sitä oikeasti tehnyt.

Lopulta salailun jälkeen myös mies sai tietää Tiinan peliongelmasta. Onneksi kaikki tukivat Tiinaa.

Hän pääsi kahden kuukauden hoitojaksolle A-kotiin. Tämän jälkeen hän ei ole edes lotonnut. Tie riippuvuudesta elämään oli alkanut.

Ensin Tiina hoiteli laskujaan ulosottoon, mutta nyt hän on päässyt velkajärjestelyyn. Korkoineen velkaa oli jo 100 000 euroa.

-Maksan seuraavat viisi vuotta velkoja ja minulle määrätyn summan, jonka jälkeen loput velat pyyhitään pois. Saan viiden vuoden aikana maksettua velkojille yli puolet.

Tiina sanoo, että avun myötä ja asioiden järjestymisen myötä myös häpeän tunne on poistunut.

-Olen muuttunut ihmisenä, olen aiempaa vahvempi ja pystyn suhtautumaan asioihin eri tavalla kuin ennen. Ja on ihanaa, että peliriippuvuudesta puhutaan nykyään entistä enemmän. Meitä on paljon!

Lähde: Hymy