Kynsien pureskelu kertoo ahdistuksen kanavoimisesta. Haluamme purkaa negatiivisia tunteitamme ja järsimme kynsiämme, väittää Herdfordshiren psykologian yliopiston asiantuntija Karen Pine.

Kanadalaistutkimus taas löysi jokin aika sitten yhtäläisyyksiä perfektionististen ihmisten ja kynsienpureskelutaipumuksen välillä. Yhtä kaikki, joillekin se voi olla silti vain ikävä tapa – tai jotkut saavat siitä jopa nautintoa. Ja jotkut purevat kynsiään leikatakseen ne.

Tässä kuitenkin joitakin neuvoja kynsienpureskelun lopettamiseksi:

  1. Kokeile hypnoosia. Jotkut ovat saaneet avun jo parista kerrasta. Hypnoosissa sinun viedään tilaan, jossa kynsiisi liitetään pahanmakuisia assosiaatioita. Tämä voi toimia.
  2. Kokeile kokonaisvaltaista rentoutusta. Mene makuulle ja lähde rentouttamaan itseäsi aina varpaista alkaen käyden eri lihasryhmiä läpi.
  3. Mieti ja pysähdy, kun alat purra kynsiäsi. Voit tarkkailla missä tilanteessa ryhdyt niitä puremaan. Usein käyttäytyminen on tiedostamaton ketjureaktio. Tiedosta asia ja pyri tekemään jotain muuta.
  4. Tietenkin voit lähteä myös maalaisjärjellisistä toimista. Lakkaa kyntesi jolloin niitä ei ehkä haluta purra, tai hanki rakennekynnet.