Tuija laihtui ja löysi upean olon: Tee kaksi asiaa!

1

Viihteen moniosaaja ja missimamma Tuija Järvinen toteaa, että hänellä on ollut jo lapsesta lähtien kaikenlaista vatsavaivaa. Hän kärsi myös vatsakatarrista.

-Onneksi parannuin siitä lopetettuani kokonaan paistetun ruuan syömisen. Aikuisiällä olen kärsinyt vatsan turpoamisesta, kivuista ja ilmavaivoista. Päivän mittaan vatsani on kasvanut palloksi ja vaatteet ovat kiristäneet ikävästi vyötäröltä. Onpa moni luullut minun olleen raskaanakin. Vasta viime aikoina olen ottanut asian vakavasti, Tuija kertoo.

Hän sanoo tarkkailleensa syömisiään ja pistäneensä merkille, että leivän syömisen jälkeen vatsa turpoaa efektinomaisesti.

-Minulle on tullut myös lisäksi pahoja korvaoireita. Korvani kutisevat ja revin niitä sisäpuolelta öisin niin, että aamulla iho on rikki ja jopa verinen.

Tutkittuaan asiaa hän päätyi ”omadiagnoosiin”.

-Olen hiiva-allerginen enkä siedä jauhoja. Minulle tehtiin joitakin aikoja sitten keliakiatesti ja sen mukaan en ollut keliaakikko.

Tuija kertoo aloittaneensa täysin hiivattoman ja jauhottoman ruokavalion.

-En syö leipää enkä leivonnaisia ollenkaan. Oloni on paljon virkeämpi, en ole saanut edes jokavuotista flunssaa, ei ole levottomia jalkoja eikä muitakaan särkyjä. Ainoastaan kuntosalilta peräisin olevat lihasjutut. En ole saanut myöskään refluksioireita lainkaan ja närästys on loppunut lähes kokonaan. Sain todella pahoja refluksioireita, kun söin esimerkiksi ruisleipää. Ruoka nousi välillä kurkkuun niin, että pelkäsin tukehtuvani, Tuija maalailee.

Tuija on myös keventynyt ratkaisunsa myötä useita kiloja. Hän suosittelee viljattomuutta kaikille.

-Olen lukenut aiheesta lääkäri Antti Heikkilän mielipiteitä. Keliakia- ja gluteeniyliherkkyys on yhdistetty jo yli 200 sairauteen. Kehomme immuunijärjestelmä perustuu 60-70-prosenttisesti suoliston terveyteen, joten siitä on syytä pitää huolta.

Tuija suosittaa, että oma itsensä kannattaa haastaa ainakin kokeilemaan viljatonta ja hiivatonta ruokavaliota – vaikka pariksi kuukaudeksi.

-Tämä aika yleensä näyttää, auttaako tai helpottaako viljattomuus sairauksien ja laihtumisen kohdalla. Ei tästä mahdollisesti haittaakaan ole, koska viljoja voi aina korvata erilaisilla kasviksilla – jos ei ole allergioita.

Kuva, promo: Susanna Karttunen

ILMOITUS
Rehellinen suomalainen seuranhakusivusto – ei maksuyllätyksiä!

Jaa

1 kommentti

  1. Nää on taas juttuja, joissa kirjoittaja tekee omia diagnooseja, etenkin vatsaoireiset välttävät lääkäriä ihan viimeiseen asti. Vasta sitten kun olotila muuttuu sietämättömäksi, vaivaudutaan lääkärille ja itketään kun tuomio kuuluu. Yllä oleva henkilö kirjoittaa-”En syö leipää enkä leivonnaisia ollenkaan. ” silti fb-seinällään postailee melkeinpä päivittäin kuvia, joista näkee, että puhuu toista kuin tekee. Olen seurannut ko. naisen fb-sivuja jo muutaman vuoden ja kuvista näkee kokematonkin, että käynnit kuntosalilla ovat olleet vain poseeraus mielessä. Aktiivisesti kuntoilemassa käyvän käsivarret eivät roiku löysänä kuin löysä sämpylätaikina. Laihtumisen sijaan taitaa paino olla noussut eikä syy ole lihasten aikaansaama painonnousu vaan liiallinen ruualla mässäily. Luen mielelläni artikkeleita terveydestä, mutta tällaista roskaa en haluaisi ihmisille syötettävän. Kovia sanoja minulta ja voi olla, että tätä ei julkaista, mutta totuuden pitäisi kestää päivänvalo.

Kommentoi