Valtteri on kirjoittanut sosiaalisen median keskustelupalstalla huomioistaan. Hän kertoo olevansa tukevarakenteinen, jopa pulska poika. Hänellä on kuitenkin normaalipainoinen, suorastaan hoikka tyttöystävä.

Kaiken lisäksi tyttöystävä on – Valtterin sanoja käyttäen – äärettömän kaunis.

Pariskunta on seurustellut pari vuotta ja on nuoresta iästään huolimatta päättänyt sinetöidä seurustelunsa kihloilla ja menemällä naimisiinkin aivan lähitulevaisuudessa. Eräs asia Valtteria kuitenkin hämmentää. Tavoitimme Valtterin puhumaan asiasta hyvinvointisivustomme haastatteluun.

-Vaikka olemme todella onnellisia ja varmasti näytämmekin siltä ja viestimme sitä ympäristöömme, niin siitä huolimatta törmäämme jatkuvasti merkilliseen käytökseen. Se tulee miehiltä. Olemmepa sitten viettämässä iltaa ravintolassa tai vaikka elokuvissa, niin aina saamme ihmetteleviä katseita. Eikä tämä jää tähän. Iltaelämässä naistani tullaan suoraan sanoen iskemään. Eikä tässäkään vielä kaikki: törkeimmät saattavat lausua, että miksi olet tuollaisen läskin kanssa, saisit paremmankin, Valtteri toteaa.

Tietenkin tällainen ajattelu loukkaa. Eikä se loukkaa ainoastaan Valtteria, vaan myös hänen tyttöystäväänsä.

Kiusallisin tilanne sattui uudenvuoden aikoihin, kun pari oli viettämässä iltaa seurueessa. Eräs ulkopuolinen mies innostui niin paljon Valtterin tyttöystävästä, ettei meinannut millään uskoa että tämä seurustelee Valtterin kanssa. Lopulta hän haukkui Valtterin rumaksi ja lihavaksi ja kyseenalaisti tämän mahdollisuudet tyydyttää tyttöystävänsä seksuaalisesti.

Tyttöystävää ja Valtteria yhdistävät saman harrastukset, tismalleen samanlainen huumorintaju ja arvomaailma yleensä. Tyttöystävä on saanut Valtterin mukaan koko elämänsä ajan kuulla olevansa tavallista kauniimpi, hän siis tiedostaa sen itse.

-Kauneus ei siksi merkitse hänelle juuri mitään. Se on hänelle itsestäänselvä asia. Siksi hän ei näe asialla merkitystä myös toisissa ihmisissä. Hän haluaa sisäisesti arvokkaan suhteen. Kyllä hän on toisaalta todennut pitävänsä karhumaisesta ulkonäöstäni, se luo hänelle mukavan tunteen, Valtteri naureskelee.

Hän ihmettelee kuinka ajattelemattomia ihmiset voivat olla. Häntä itseään kiinnostavat nimenomaan ristiriidat, tavanomaisuuksista poikkeavat asiat.

-Jos näen vaikka nuoren ja vanhemman ihmisen yhdessä, olen onnellinen heidän puolestaan. Se on ehkä erikoista, mutta ei keneltäkään pois.

Valtteri toteaa, että myös aiemman tyttöystävän kohdalla oli sama tilanne.

-Jostain syystä hänkin oli tavanomaista kauniimpi ihminen. En ole häntä erityisemmin iskenyt, kyllä nämä naiset ovat minua vieneet kuin pässiä narussa, Valtteri nauraa.

Hänellä on neuvo monille ulkonäkönsä kanssa kamppaileville ihmisille:

-Voi kunpa ihmiset uskaltaisivat olla mitä he oikeasti ovat. Itse olen kova heittämään vitsiä, ja olen heittänyt sitä ulkonäöstänikin. Ehkä se on tehnyt myös vaikutuksen naisiin. Väitän että itsetuntoni ei ole kiloista kiinni.

Arvostelijoille hänen viestinsä on:

-Vaikka ulkonäkö näyttää olevan monelle parisuhdekriteereistä yksi tärkeimmistä, kannattaa muistaa, että kaikille se ei sitä ole. Ja mitä vanhemmaksi ihminen tulee, sitä enemmän sen asian merkitys vähenee.

Juttu on julkaistu sivustollamme aiemmin, vuonna 2019
Jutussa on kuvituskuva