05.08.2021  Nimettömänä esiintyvä amerikkalaisnainen on kertonut selviytymistarinansa AddictsDiary-palvelussa verkossa. Hän kertoo olleensa riippuvainen yhdeksän vuoden ajan. Kaikki alkoi pillereistä ja johti sitä kautta heroiiniin ja metamfetamiiniin.

-Aloin käyttää pillereitä tavattuani miehen, joka oli mielestäni todella cool ja siisti. Olin tuolloin vasta 18-vuotias tyttö. Silloin en tiennyt mille tielle olin lähtemässä, ja että se tie olisi pitkä ja kestäisi vuosikausia, hän kertoo.

-Kovaan kamaan olin valmis jo, kun täytin 20. Heroiinia, metaa. Se vei lopulta minulta kaiken: perheeni, elämäni, sieluni.

-Se vei toimeentuloni, se vei päätöksentekokykyni – se vei toisaalta myös kaikki huolenaiheeni maailmassa.

-Se vei myös esikoislapseni.

Nainen toteaa, että kuka vain voi nimetä minkä tahansa asian maailmassa. Hän voi vastata, että hän menetti senkin. 

Kaduille ja vankilaan

Nainen kertoo päätyneensä kadulle pariksi vuodeksi. Hän oli lähes jatkuvasti putkassa. Lopulta hän joutui vankilaan. Se oli hänelle todellinen pysähdys.

-Voin sanoa sen pelastaneen minut. Tulin linnasta ulos aivan uutena ihmisenä!

Sitten seurasi tärkeitä valintoja.

-Jätin vanhan kaveripiirin ja pidin huolta siitä, ettei se päässyt lähellekään minua tai perhettäni enää koskaan. Halusin olla vain kunnon ihmisten kanssa.

Tänään nainen on ollut päihteistä vapaa viisi vuotta. Hän kertoo, että hänellä on kaunis koti, oma auto, työ ja ennen kaikkea hänellä on rakastava aviomies. Ja tietenkin hänen pikku poikansa.

Jos minä, niin sinäkin…

Tarinansa kertonut nainen sanoo painavasti, että jos hän pystyi tekemään muutoksen, sinäkin voit sen tehdä. Se vaatii vain kärsivällisyyttä ja aikaa.

-Elämä on nykyisin ihanaa, kun sen päätarkoituksena ei ole jahdata vain seuraavaa piikkiä.

-Normaali elämä jota en koskaan rakastanut ennen on se mitä rakastan eniten tänään.

Nainen sanoo, ettei häpeä menneisyyttään.

-Kerron ilolla tarinani. Siksi että se tarina teki minusta sen mikä olen tänään.

Ennen- ja jälkeen-kuvat:

 

AddictsDiary
AddictsDiary