Vantaalla rajun koulukiusaamisen uhriksi joutunut 14-vuotias tyttö loukkaantui pahoinpitelyn seurauksena muutama viikko sitten. Kerroimme asiasta tuolloin. Tyttöä osoitettiin laservalolla ja hänen silmänsä on vaarassa sokeutua. Jo ennestään hänen toisen silmänsä näkökyky on rajallinen.

Äiti kertoi asiasta sivustollemme kirjoittamassaan kirjeessä ja purki pettymystään kouluun ja rehtoriin, jotka eivät hänen mielestään tarpeeksi vakavasti suhtautuneet asiaan. Uhri on se, joka on aiemmin joutunut vaihtamaan luokkaa ja koulua, ei kiusaaja.

Voit lukea aiemman jutun kokonaisuudessaan tästä linkistä.

Nyt äiti päivittää kuulumisia sivustollemme. Julkaisemme hänen kirjeensä lyhentämättömänä alla:

On kulunut nyt neljä viikkoa tyttäreni laserkiusauksesta Vantaan Tikkurilassa. Rehtori ei kolmeen ensimmäiseen viikkoon vastannut soittoihin, ei viesteihin. Palaveri joka saatiin vihdoin monen viikon koululle pommittamisen jälkeen sovittua kaatui, kun tekijän vanhempi ei saapunutkaan paikalle. Rikosilmoituskin tehtiin, mutta uusimman tiedon mukaan se ei johda kuin lastensuojeluilmoitukseen koska tekijä on alle 15-vuotias.
Koulu ei antanut kuin varoituksen lapselle, vaikka sanottiin, että vakavissa tapauksissa voidaan erottaa joksikin ajaksi. Elikkä meidän asiamme ei ollut tarpeeksi vakava koulun mielestä. Samaan aikaan muut jatkavat opiskelua ja elämää normaalisti. On jopa ehdotettu koulun ja kiusaajan vanhemman puolelta, että tekijä kirjoittaisi kirjeen ja asia olisi sitten siinä. Absurdia ja edesvastuutonta!
Toinen oppilas tuo laittomaksi luokitellun aseen kouluun, vahingoittaa sillä tyttöäni tahallisesti niin että emme tiedä pilaako tämä koko hänen tulevaisuutensa, niin kirje! Kuinka joku edes kehtaa! Vaadin koululta tekijän ja vanhemman pyytämään anteeksi face to face, mutta vanhemmille tämä ei sovi. Opettaja lupasi palata asiaan mutta eipä ole mitään kuulunut.
Sama kaava ja samat laiminlyönnit tapahtuvat jälleen mitkä edellisessä koulussakin, jossa tyttöni hakattiin henkihieveriin, eikä silloinkaan tehty mitään, ei pyydetty edes anteeksi. Olen ihmeissäni että asia vaan jätetään leijumaan. Tyttäreni luottamus kouluun ja ajatus turvallisesta koulunkäynnistä sekä turvallisista aikuisista on mennyttä, eikä hän halua enää koskaan mennä kouluun. Olisiko asia näin jos koulu olisi toiminut heti tilanteessa, ja vanhemmat? Olisi tekijä pistetty pyytämään anteeksi ja tyttöni ohjattu lääkäriin. Veikkaan että ei, sillä tytölläni olisi luottamus siihen että aikuiset puuttuvat ja hoitavat asian.
Ei tullut edes kotiin ilmoitusta asiasta. Tyttäreni näkö on edelleen huono laserin tuhoista johtuen. Silmässä on sarveiskalvon sumentuma joka saattaa olla pysyvä, ja laserin aiheuttama, josta silmälääkärin lausunnot. Toinen silmä on syntymästä melkein sokea ja nyt vamma terveessä silmässä, joten jos vamma jää pysyväksi, on tyttöni melkein sokea. Tyttöni ei myöskään uskalla liikkua yksinään ulkona ilman aikuista oikeastaan ollenkaan ja lääkärissäkin paniikkikohtauksia on tullut kun viereen on istunut vieras ihminen.
Olen surullinen siitä kuinka asia on hoidettu vanhempien puolelta. Kuinka tällaiset vanhemmat nukkuvat yönsä? Surullinen myös siitä kuinka koulu on yrittänyt vältellä vastuuta asiasta. Kukaan ei siis voi tehdä mitään, ei poliisi, ei koulu, ei edes lapsen vanhemmat. Korvausasiat kyllä hoidetaan ja tullaan hakemaan, mutta mitenkäs tekijä tai koulu? Pääsevät kuin koira veräjästä? Missä vastuu?

Onneksi sentään tyttöni saa kriisiapua sekä pääsee nuorisopsykiatrian kuntoutukseen. Lukuisia puheluita ilman vastauksia, huolensekaisia öitä, surua, vihaa, tuskaa. Tahtoisin myös kiittää teitä ihania ihmisiä jotka olette kirjoittaneet kauniita ja tsemppaavia kommentteja, sillä kun olen näyttänyt ne tytölle on hän saanut niistä voimaa ja fiiliksen että joku tässä yhteiskunnassa välittää. Joten kiitos siitä❤

Äiti