Kaupallinen yhteistyö: Vitabalans Oy
Tiesitkö, että ihmisellä on noin 300 eri niveltä, joista tärkeimmät sijaitsevat polvessa, olkapäässä, kyynärpäässä ja lonkassa?

Kun nivelet alkavat oireilla, elämänlaatu kärsii paljon. Ikä, ylipaino ja yksipuolinen, kova fyysinen rasitus sekä vammat altistavat nivelrikolle.

Nivelten rappeutuminen johtuu aineenvaihduntamuutoksista. Aineenvaihduntamuutosten seurauksena nivelruston hajoaminen kiihtyy ja rakentuminen hidastuu.


Mitä voisin tehdä nivelteni hyväksi?

Tässä kolme hyvää vinkkiä:

  • Liiku monipuolisesti ja säännöllisesti äläkä unohda lihas- ja voimaharjoittelua. Liikunta auttaa nivelrustoa säilymään terveenä ja vahvistaa sitä.
  • Pudota ylimääräiset kilot.
  • Kokeile glukosamiinia.

Joko sinä tunnet glukosamiinin?

Glukosamiini on meissä ihmisissä ja nivelissämme aivan luonnostaan olevaa ainetta. Se on osa nivelruston kannalta tärkeiden proteoglykaanien rakennetta.

Nivelen toiminnassa nivelrusto toimii iskunvaimentimena kahden luun välissä. Rusto koostuu erilaisista proteiineista, jotka tekevät siitä joustavan. Nivelrustosolut muodostavat elimistössä luontaisesti olevasta glukosamiinista ja kondroitiinista ruston proteiinia sekä niveltä voitelevaa nivelnestettä.

Glukosamiinin tärkeänä tehtävänä on toimia nivelen iskunvaimentimen, nivelruston rakennuselementtinä. Jotta voisimme liikkua ilman kipuja ja kulumia, kannattaa nivelruston hyvinvoinnista huolehtia.

Glukosamiini on myös nivelnesteen rakennuselementti. Voisi todeta, että se on kuin autolle öljy – se voitelee niveliämme. Autossa säännöllisestä öljyjen vaihdosta on huolehdittava, ja ihmisellä nivelten hyvinvoinnista huolehtiminen on vastaava keino vaikuttaa nivelnesteen toimintaan. Glukosamiinia on mahdollista nauttia ravintolisänä.

Voinko minä ryhtyä käyttämään glukosamiinia?

Glukosamiini sopii esimerkiksi nivelterveyden vaalimisesta kiinnostuneille yli 40-vuotiaille, raskasta fyysistä työtä tekeville ja aktiiviliikkujille. Kannattaa muistaa, että jos olet allerginen äyriäisille, joitakin glukosamiinituotteita on silloin vältettävä, sillä glukosamiini voi olla peräisin äyriäisen kuoresta.

Juhan tarina: ”Minusta tuli vakiokäyttäjä”

53-vuotiaalla Juhalla on ylipainoa ja liikkuminenkin on ollut huonoa. Kun Juha alkoi tuntea oireita polvessaan pari vuotta sitten, hän säikähti.

-Olen hurtilla huumorilla kaveripiirissä heittänyt, että verenpainetta ja -sokeria ei ole, kun niitä ei mittaa. Mutta siinä vaiheessa, kun alkaa tulla nivel- ja rusto-ongelmia, ei enää vitsailu auta. Ne näkyvät ja varsinkin tuntuvat päivittäin. Sellaisia muistutuksia en halunnut, Juha toteaa.

Mies on pudottanut nyt lähes 15 kiloa painoa ja liikkunut monipuolisesti – ja kivut ovat pysyneet poissa. Hän aloitti myös glukosamiinin käytön, ja aikoo jatkaa sitä lopun ikänsä.

-Painoa pudottamalla oireeni eivät ole ainoastaan lievittyneet vaan ne ovat suorastaan loppuneet. Minulle itselleni oli erittäin tärkeä valintakriteeri se, että syömäni ravintolisä on kotimainen, Juha päättää.

Kotimaiset Glucosamin Plus ja Glucosamin Strong ovat varma valinta

Suomalaiset Glucosamin-tuotteet ovat varma valinta glukosamiinin päivittäiseen saantiin.

Niitä löytyy kahdella eri koostumuksella päivittäistavarakaupoista ja verkkokaupoista.

Voit valita kahdesta Vitabalans-tuotteesta: joko monipuolisempi Glucosamin Plus tai vahvempi, Glucosamin Strong.

Glucosamin 120 kpl Plus

Tuoteperheen tuotteet on valmistettu kotimaisten ja tarkkojen laatukriteerien mukaisesti Hämeenlinnassa Vitabalansin omalla lääketehtaalla.

Tuotteiden glukosamiini on peräisin äyriäisistä ja Glucosamin Plussan sisältämä kondroitiinisulfaatti on peräisin sian rustosta.

10140679fdb7fdb788a64bcca4b8bb8b