Palvelualojen ammattiliitto PAM:n entinen puheenjohtaja Ann Selin, 63, kertoo Kotiliesi-lehdelle tapaturmasta, joka tapahtui viime vuonna hänen omassa kylpyhuoneessaan ja joka johti hänet jopa teho-osastolle asti.

Kaikki sai alkunsa siitä, kun Selin horjahti joulun alla kylpyhuoneessaan. Tässä yhteydessä hän löi kylkensä vessanpytyn reunaan.

Kova kipu ei hellittänyt. Lopulta oli pakko soittaa ambulanssi.

Selvisi, että Selinin paksusuoli oli puhjenut. Hän joutui viikoksi teho-osastolle ja hätäleikkaukseen.

Leikkausta seurasi toinen ja kolmas, ne eivät ottaneet onnistuakseen. Selin kertoo Kotiliedessä, että kuudennen leikkauksen kohdalla iski jo epätoivo. Selinille tehtiin avanne. Sitä ei onneksi tarvita, sillä leikkausoperaatio tuotti tulosta.

– Edessä on vielä sappirakon poisto. Sen yritän kestää, vaikka suoraan sanoen olen saanut leikkauksista enemmän kuin tarpeekseni, Selin sanoo lehdelle.

Selinin terveyshistoria on ollut ohdakkeinen. Lukuisat painonpudotusyritykset eivät onnistuneet ja hän pääsi lihavuusleikkaukseen, joka toikin avun. Sitten päästä löytyi valtimonpullistuma eli aneurysma, joka voitiin hoitaa ennen mahdollista puhkeamista. Rintasyöpään Selin sairastui vuonna 2016.

Hän sanoo sairastumisten pistäneen ajattelemaan elämän suuria kysymyksiä.

Kirja: Ann Selin (Pirkko Vekkeli – Ismo Loivamaa)
Ann Selinistä ilmestyi jokin aika sitten elämäkertakirja