Suomeen povataan kunnon helleputkea. Moni odottaa sitä, mutta monelle se on kauhistus. Juominen kuumalla säällä on ensiarvoisen tärkeää, mutta mistä tietää juoko tarpeeksi.

Liiallinen juominenkaan ei ole hyväksi – siitä voi aiheutua tärkeiden suolojen katoa elimistöstä ja jopa vesimyrkytys. Normaalisti ihmisen olisi hyvä nauttia 1,5 – 2 litraa vettä tai nesteitä päivässä. Jos kuntoilee tai tekee töitä helteessä, määrä voi tuplautua.

On kuitenkin olemassa hyvä kikka, tai parikin, joilla voi testata onko vedenjuonti oikealla tasolla. Asiasta kertoo Prevention-julkaisu.

Tämän ensimmäisen kikan tietää moni: Jos virtsasi on tummaa, sinun tulee lisätä veden saantia. Virtsa saa olla hennon oljenväristä, jolloin nesteytyksesi on priimaluokkaa. Aivan väritön virtsa voi kieliä siitä, että juot liikaa.

Tuntemattomampi niksi on helppo sekin.

Ihoa tulee nipistää muutama sekunti kämmenen päältä, tai vaikkapa vatsasta. Jos iho ei palaudu välittömästi takaisin ja ihoo jää nipistysjälki, voit kärsiä nestehukasta.

Tarjous: Telian liittymän ostajalle 50 euron Lidl-lahjakortti kaupan päälle! Ei määräaikaisuutta. Tästä Telian sivuille.