Julkkislääkäri Pippa Laukka on kertonut sosiaalisessa mediassa omista keinoistaan selviytyä surua aiheuttavan uutistulvan alla.

Ukrainan sota aiheuttaa kärsimystä myös niille, jotka seuraavat sitä sivusta, ei ainoastaan siihen osallisille.

-Ahdistus, pelko ja suru ovat pinnalla ja uutisten lukeminen pahentaa oloa. Tiedä vaikka tunteissa olisi ylisukupolvista ketjuuntumista ja takaumaa sodan ajoilta. Isovanhempani kun joutuivat jättämään kaiken taakseen Viipurissa, kun Neuvostoliitto hyökkäsi Suomeen, Pippa mietiskelee somessa.

-Olen paljon miettinyt heitä ja niitä kokemuksia. Yksi päivä huomasin pohtivani mitä tavaraa ottaisin mukaani jos nyt pitäisi lähteä. Ja voitteko kuvitella, en keksinyt mitään! Kaiken kaikkiaan suurin osa asioista on turhaa tavaraa ja voisin hyvin kuvitella pärjääväni ilman monia asioita, Pippa kirjoittaa.

Hän kertoo myös puuhistaan, joilla on voinut ahdistavia asioita helpottaa:

  • – Rakastavat koiraihmiset: Junnun kanssa lenkillä tapaa niin mahtavia koiraihmisiä, joiden kanssa höpötellessä unohtuu maailman murheet. Ja koiratkin nauttii samalla leikeistä!
  • – Mielekäs työ: Ihan parasta, kun saa tavata työkavereita kasvotusten ja tehdä töitä yhdessä.
  • – Äänikirjat: Tarvitseeko tästä sanoa edes enempää. Rakastan kuunnella tarinoita ja uppoutua kirjoihin. Siinä omat murheet ja huolet unohtuu.
  • – Uutisrajoitus: Tämä! Etenkin iltaisin mieli on herkillä ja suojaukset alhaalla. Mä napsautan uutiset pois jo alkuillasta. Se että mä valvon öitäni ryveten huolessa ei todellakaan auta eikä palvele ketään.

    Lue: 3 keinoa – ja nivelesi sanovat kiitos!

Pippa Laukka muistetaan MTV:n Olet mitä syöt -ohjelmasta.