Riikka kirjoittaa Oma tarinassaan turvottelusta, joka on suomalaisillekin hyvin tuttu ja yleinen vaiva.

Turvottelu on todella ikävä vaiva, ja minäkin siitä olen kärsinyt, vaikka mulla ei keliakiaa tai laktoosipuolen hässäkkää olekaan.

Viimeisen kuukauden aikana olin kärsinyt turvotuksesta todella paljon. Olihan tässä juhliakin, mietin, mutta oikeammin turvottelu alkoi jo aiemmin.

Sitten kuulin ystäväni kikasta. Hän kutsuu sitä pyhäksi kolmiyhteydeksi – toivottavasti kukaan ei loukkaannu tästä. Kokeilin sitä, ja johan lähti turvottelu parissa päivässä. Tämä tuskin on mikään autuaaksi tekevä asia, mutta kannattaa kokeilla.

Hommaan tarvitaan apteekista kolmea ihan normaalia käsikauppavalmistetta, joilla on vaikutusta vatsaan, mutta kaikilla ihan eri tavoin. Tuotteet periaatteessa voivat olla mitä vain kauppanimiltään.

Eli: ilmavaivoihin dimetikonia. Sitten suolen sisältöä ja mahdollista ummetusta (sekin voi olla piilevää) hoitamaan jotain juotavaa ummetusvalmistetta. Lopuksi vielä jotain maitohappobakteeria. Nämä kaikki vaikuttavat erillisesti, ja yhteisvaikutuksena tosiaan tekevät vatsalle hyvän palveluksen. Minulla ja ystävälläni ovat ainakin toimineet. Kannattaa kokeilla, tuskinpa ne ainakaan tilannetta huonontavat. Apu tuli parissa päivässä itselle.

Lue myös: Pömpöttääkö vatsasi – sille voi löytyä yllättävä syy