Tampereella asuva Isabell Leikman, 20, avautuu julkisuudessa erilaisuudestaan. Hänellä on kaksi vaginaa ja kohtua. Miten se vaikuttaa hänen arkeensa?

Isabell tuli julkisuuteen muutama päivä sitten Me Naisten jutussa. Nyt Isabell kertoo erilaisesta elämästään myös Terveyden Asialla –verkkolehdelle.

Isabel sai tietää erilaisuudestaan tänä keväänä rutiinitoimenpiteen yhteydessä gynekologilla. Gynekologin ilme oli näkemisen arvoinen, ja häneltä pääsi hieman alatyylinenkin lausahdus aiheesta. Hän totesi Isabelilla olevan ”kahdet vehkeet”.

Nainen oli menossa hakemaan itselleen ehkäisykierukkaa, kun poikkeama löytyi. Nyt sellaista ei suositella. Niitä pitäisi nimittäin olla kaksi.

Vertaistyötä

Syntymässä Isabelille tullut kehityshäiriö on harvinainen. Hänellä on vain yksi emätinaukko, mutta se erottuu sisäpuolella kahdeksi erilliseksi emättimeksi.

Näin ollen hänellä on myös kaksi kohdunkaulaa ja kahtiajakautunut kohtu sekä kahdet munasarjat. Tutkimuksia jatketaan löydöksen jälkeen. Ilmeisesti tullaan löytämään muitakin fysikaalisia eroavaisuuksia.

Isabelin elämään tämä kaikki ei ole juurikaan vaikuttanut. Isabell oli  jo aiemmin ymmärtänyt, että hänellä on väliseinämä emättimessä, mutta ei pitänyt sitä kummallisena.

-Itse asiassa luulin että seinä on ehkä vain hassusti revennyt immenkalvo, hän sanoo. –En tiennyt että se jatkuu koko emättimen matkan, hän toteaa Terveyden Asialla -verkkolehdelle.

Merkillistä hänen tilanteessaan on, ettei poikkeamaa ollut aiemmilla kerroilla gynekologilla löydetty.

Nyt Isabel haluaa tulla julkisuuteen erikoisuutensa kanssa rohkaistakseen myös muita erilaisen kehon omaavia olemaan sinut itsensä kanssa. Hän haaveilee vertaistukityöstä.

-Nautin suuresti muiden ihmisten tukemisesta ja auttamisesta. Loin jo Facebookiin vertaistukiryhmän, ja toivon sitä kautta pääseväni auttamaan muitakin ihmisiä, hän sanoo Terveyden Asialla –sivustolle.

Entä sitten käytännön elämä?

Isabelilla on kahdet kuukautiset. Niitä ei kuitenkaan tavallaan huomaa eri kuukautisiksi, koska ne tulevat yhtaikaa. Onneksi, sillä Isabell kertoo kärsivänsä melkoisista kuukautiskivuista.

Hänelle on määrätty lääkitys kipuihin, ja joskus hän joutuu pillereihin turvautumaankin. Yleensä hän kuitenkin lievittää kipuja lämpöpussilla.

-Tamponia en valitettavasti voi käyttää. Ainoastaan terveyssidettä, Isabell toteaa hyvinvointisivustollemme.

Nuori nainen tiedostaa, että poikkeama voi haitata tulevaisuudessa lastenhankintaa. Se voi johtaa jopa lapsettomuuteen. Tätä Isabell suree vakavasti, jos näin on.

-Haluan ehdottomasti joskus lapsia, hän toteaa.

Seksin harrastaminen taas sujuu ongelmitta, sillä toinen emättimistä ikään kuin painautuu kasaan.

-Toinen emättimistäni on hivenen tiukempi kuin toinen, niin se sitten painuu sivuun. Molempia emättimiä voi kuitenkin käyttää ja emätintä voi myös vaihtaa kesken yhdynnän. Yleensä oikeanpuoleinen työntyy etualalle, kertoo Isabell reippaasti.

Nyt upeita uutuksia – maailman paras lahjakauppa, Mulletoi

Isabell kertoo parisuhteensa jatkuvan normaalisti rakenteellisesta poikkeavuudesta huolimatta.

-Tieto ei sinänsä muuttanut mitään. Tutkimme asiaa yhdessä netistä. Poikaystävä otti asian todella hyvin ja oli kiinnostunut. Yhdessä olemme sittemmin miettineet asian haittoja ja hyötyjä, sanoo Isabell, jonka usein luullaan omaavan aasialaisia sukujuuria. Näin ei kuitenkaan ole.

Edit.6.10.2018 kuvalinkin poisto.

Joko kävit meillä – Mulletoi!