SEURUSTELU 23-vuotias Aino kirjoittaa siitä, että hän arvelee miesystävänsä olevan hänen kanssaan vain seksin takia. Hyvät neuvot ovat tarpeen.

…..

Olen ihan tavallinen nuori nainen Pohjanmaalta, nuorella iälläni jo ammatinvaihtaja, opiskelen vielä ja valmistun parin vuoden päästä. Seurustelen minua kahdeksan vuotta vanhemman miehen kanssa.

Tai seurustelen ja seurustelen. En tiedä voiko sitä sellaiseksi sanoa. Olemme olleet yhdessä nyt puolitoista vuotta.

Minua on alkanut häiritä hommassa se, että uskon hänen olevan kanssani vain ”lihallisista syistä”. Olen varmasti ihan nätti nainen, ja vaikka saatan mennä kauneuden tavoittelussani turhamaisuuteenkin asti, niin minulla on ihan järki päässä, enkä halua olla mikään hyväksikäytetty. Haluan rehellistä menoa.

Miksi minusta sitten tuntuu tältä? Vaikka olemme jo olleet puolitoista vuotta yhdessä, hän esimerkiksi ei halua muuttaa kanssani yhteen. Hän viihtyy paljon poikaporukoissaan (rallia), on viikonloppuisin kilpamatkoilla (paitsi nyt kun on ollut korona) ja näemme usein vain sunnuntaisin. Toki hän myös piipahtelee viikolla.

Tyypillisintä yhdessä oloamme edustaa se, että olemme joko yhdessä ulkona, baarissa, tai hän tulee luokseni baari-illan jälkeen ja viettää täällä myös sunnuntain. Katsomme leffoja, pidämme toisiamme hyvänä, chillailemme. Hän on loppuviimeksi aika harvoin luonani yötä, vaan lähtee kotiinsa – senkin jälkeen kun meillä on ollut seksiä.

En ole saanut tähän järkeviä syitä. Hän saattaa sanoa, että on aikainen herätys tai paljon puuhaa heti aamusta, pitää herätä omasta sängystä. Viikonloppuisin, sunnuntaisin, hän tosiaan on usein luonani.

Onko tämä teistä oikeaa seurustelua? Tiedän kyllä miksi olen hänen kanssaan. Hän on komea, saisi kenet vain, hän on ihan hyvä keskustelemaan ja sanavalmis. Haluaisin vain olla hänen kanssaan enemmän, ja hänen kiireittensä takia se ei taida olla mahdollista. Jos muuttaisimme yhteen, hän sentään tulisi joka ilta kotiin ja voisin herätä hänen vierestään. Mutta ei.

Joskus mietin, että olenko vain paineidenpurkukanava. Onko hän kanssani vain seksin takia? Voiko hän pelätä jotain? Voiko hän olla sitoutumiskammoinen. Ei myönnä olevansa.

Mitä minun pitäisi tehdä, sillä haluaisin oikeasti suhteeltani enemmän? En oikeastaan voi kuvitella että olisin jonkun toisen kanssa. Silti en saa tältä suhteeltani tarpeeksi. Hyvät neuvot ovat kalliit ja niitä saa laittaa tulemaan.

-Aino

Jutussa on kuvituskuva