Pitäisi ja pitäisi, mutta kun. Ja entäs kun repsahdan? Fitness-konkari Henna Peltonen kertoi omat vinkkinsä kuntosaliharjoittelun itsemotivointiin. Motivaatiohan on kaiken a ja ö.

Henna treenaa tällä hetkellä kevään IFBB-kisoihin Risto Santalan valmennuksessa. Kisat ovat Hennalle jo viidennet. Viime vuonna hän sijoittui hopealle Albaniassa käydyissä MM-kisoissa.

Tässä Hennan TOP-10-vinkit Terveyden Asialla -verkkolehden lukijoille:

 1. Hyvä motivointikikka on katsoa ohjelmia tai kuvia, jotka motivoivat. Katso tv-ohjelmia, missä ihmiset tekevät suuria elämäntapamuutoksia, näe heidän uskomattomia tarinoitaan onnistumisista.
 2. Aseta jääkaapin oveen valokuva kunnosta, jota tavoittelet tai mikä sinua motivoi. Aina kun tekee mieli repsahtaa, katso ohjelmia tai kuvia ja mieti kumpaa haluat enemmän; onnistua tavoitteessasi vai sitä suklaapatukkaa.
 3. On elintärkeää, että kaikki mitä elämässäsi teetkin, teet itsesi takia, et muiden! Mutta luovuttamisen hetkellä tämäkin toimii motivaattorina; Mieti kuinka mahdollinen vihamiehesi nauttisi jos epäonnistut. Haluatko suoda sen ilon?
 4. Ota kehityskuvia. Vaikka aluksi ei tee mieli kuvata kroppaa bikineissä, matkan varrella juuri nuo kuvat kertovat kuinka paljon olet kehittynyt. Vaaka ei näytä aina koko totuutta ja itse sitä muutosta ei aina valitettavasti näe vaikka kehitystä olisikin tullut hurjasti. Kuvien avulla pystyt heikkoina hetkinä seuraamaan kuinka paljon tuloksia on tullut.
 5. Ole itsellesi armollinen ja hyvä. Kun aidosti kehut ja kiität itseäsi ja sinulla on hyvä olla, haasteet on helpompi kohdata. Jos mielesi on valmiiksi negatiivinen, repsahduksen riski on myös suurempi.
 6. Hakeudu positiivisten ihmisten seuraan, positiivisuus motivoi ja kannustaa sinua huomaamattasi.
 7. Jos repsahdit, älä rankaise itseäsi lopettamalla vaan mieti mikä sai sinut repsahtamaan. Tee heti uusi päätös onnistua.
 8. Kulje matka yhdessä jonkun kanssa. Fitness-urheilijatkin pitävät tiimipäiviä ja yhteisiä treenipäiviä, jotka motivoivat pitkäksi aikaa.
 9. Muista kuinka onnekas olet, että saat tehdä asioita mistä nautit. Olet terve ja saat nauttia liikunnan ilosta.
 10. Vaikka sillä ei ole mitään väliä missä vaatteissa treenaat, joillekin motivaatiota voi tuoda uudet treeniasut.
  Alakuvassa Henna Peltonen.henna_peltonen_iso_kuva_