Lukijan Oma tarina -osuudessa julkaisemme nyt parkanolaisen Mian mielipidekirjoituksen.

: : : : :

Käyn töissä Tampereella ja liikun työni puolesta muissakin isommissa kaupungeissa. Esimerkiksi eilen vierailin Porin Länsiprismassa, ja siellä näin kaupassa hengityssuojaimia monilla nuorillakin ihmisillä. Tämä on hyvää välittämistä.

Otan esiin sen vähän vulgäärin pissavertauksen. Se toimii hyvin maskiasiassa.

Jos pissit housuusi ja sinulla on housut, pissi pysähtyy housuihisi, eikä sitä roisku naapurin paljaille kintuille, ainakaan paljon. Jos toisellakin on housut jalassaan, sitä ei varmasti roisku toisen jaloille. Jos taas pissit ilman housuja, eikä toisellakaan ole housuja, varmasti se toinen kastuu.

Tämän vuoksi on hyvä käyttää maskia! Mutta.

Pienemmillä paikkakunnilla, ja varsinkin niillä, jotka eivät ole pandemian suhteen vahvasti edustettuina, maskia tunnutaan katsottavan vieläkin kieroon. Ainakin nuorempien kohdalla. Vanhemmat ihmiset vielä ymmärretään.

Itse olen asioinut kotipaikkakunnallani Parkanossa ja sen S-marketissa. Käytän maskia en paitsi itseni vaan myös riskiryhmäläisten vanhempieni vuoksi. Olen kyllä huomannut, että minua mulkoillaan oudosti.

Kerran viikonloppua vasten sellaisten keski-ikäisten miesten kööri jutteli kaupan oven edessä, kun asettelin maskia kasvojeni eteen. Sain osakseni naureskelua, tytöttelyä ja puheita hölmöilystä. Tämä oli kohdallani räikein tapaus. Supinaa on kuulunut aiemminkin.

Hyvät ihmiset ja kanssakulkijat! Vaikka korona jakaakin mielipiteitä ja siitä esitetään jos vaikka minkälaisia teorioita, eikä iso osa usko siihen vielä kuolinvuoteellaankaan (lue juttuja Yhdysvalloista), niin annetaan jokaiselle koskemattomuus tässä asiassa. Jokaisella on oikeus suojella terveyttään. Suosittelen käyttämään paitsi järkeä, myös maskia.

Mia, Parkano