Jukka Hautakorpi -niminen IT-ammattilainen kertoo asuneensa aiemmin hometalossa ja menettäneensä vastustuskykynsä moneksi vuodeksi. Flunssat olivat pitkiä ja raskaita ja kuormittivat yrittäjän arkea. Sitten hän keksi miten päästä niistä eroon.

-Se tuli viime syksynä mieleeni, ja sen ansioista en sairastunut koko talven aikana flunssaan. Aikaisempina vuosina olin useinkin kipeänä, ja pitkän aikaa energiat hukassa. Myös monet ystäväni ovat käyttäneet sittemmin tätä samaa vinkkiä ja parantuneet flunssasta parissa päivässä. Tehokkain tämä keino on toki silloin, kun tuntee, että flunssa on vasta tulossa. On tärkeää suorittaa helppo ja edullinen kikka saman tien jotta sen hyöty olisi paras mahdollinen, Jukka kertoo Terveyden Asialla -sivuston Oma tarina -osuudessa.

Se mitä tarvitaan on nimeltään ”sarvikuonokannu”. Siihen laitetaan yleensä vettä ja suolaa sopivassa suhteessa. Niin, yleensä.

Jukan limakalvoja toimenpide kuitenkin ärsytti.

-Keksin, että kookosöljyhän on antibakteerinen ja estää varmasti myös ärsytystä ja kuivumista. Luin myös aiemmin jostain, että flunssa tarttuu useimmiten nenän kautta ja flunssabakteerit lisääntyvät nenässä, ainakin alkuvaiheessa. Kokeilin laittaa kookosöljyä kannuun ja olo helpottui heti. Kahtena päivänä toistettuna alkavan flunssan oireet oli kokonaan poissa! Olen toistanut sitä aina kun oireita on ilmestynyt ja sain olla koko talven terveenä! Jukka kehuu.

Nyt ei muuta kuin kokeilemaan Jukan kikkaa kesäflunssaan – ja tuleehan se syksykin flunssakausineen pian.

Katso Jukan julkaisema opetusvideo alta.