Kuukausi sitten uutisoitiin Vantaalla tapahtuneesta koulukiusaamisesta ja pahoinpitelystä, jonka seurauksena 14-vuotiasta tyttöä osoiteltiin vaarallisesti laserosoittimella silmään. Tytön silmä vaurioitui ja toinen on ennestään sokea.

Äiti kertoi julkisuuteen pettyneensä koulun toimintaan. Tapaamista kiusaajan vanhempien kanssa ei järjestetty ja koulu ehdotti, että kiusaaja kirjoittaisi anteeksipyyntönä kirjeen kiusatulle. Pitkäaikaisen kiusaamisen uhri on aina joutunut vaihtamaan koulua tai luokkaa.

Voit lukea asiasta enemmän alla olevista jutuistamme:

Vantaalaisäidin hätähuuto: Koulukiusaaminen on johtamassa näön menetykseen

Vantaalaislapsen koulukiusaamiskohu – äiti: ”Koulun ehdotus on absurdi”

Nyt asiaan on tullut lisävalaistusta. Tyttö ei ole palannut viikkojenkaan jälkeen kouluun, eikä palaakaan, koska ei uskalla.

-Tässä käydään nyt palaveri kuinka opetus on mahdollista järjestää hänen kohdallaan tulevaisuudessa yksityisesti, äiti kertoo sivustollemme.

-Loppuviikosta teemme myös tutkintapyynnön koulun toiminnasta poliisille, sillä näemme tämän eräänlaisena heitteillejättönä alusta saakka. Silmälääkärin tapaaminen on viikon päästä, jolloin tiedetään vammasta enemmän. Tyttäreni on aloittanut kriisiterapian, jotta uskaltautuu edes ulos.

Äiti kertoo myös, että tekijä on luvannut viimein viikkojen jälkeen pyytää anteeksi tyttäreltä vamman aiheuttamista, mutta vanhemmat eivät kuulemma osallistu tilaisuuteen.

-Vahingonkorvausvastuuta tämä ei poista, äiti kertoo.