Yllätyskäänne Vantaata järkyttäneessä koulukiusaamiskohussa: Kiusattu ei enää palaa kouluun

33

Kuukausi sitten uutisoitiin Vantaalla tapahtuneesta koulukiusaamisesta ja pahoinpitelystä, jonka seurauksena 14-vuotiasta tyttöä osoiteltiin vaarallisesti laserosoittimella silmään. Tytön silmä vaurioitui ja toinen on ennestään sokea.

Äiti kertoi julkisuuteen pettyneensä koulun toimintaan. Tapaamista kiusaajan vanhempien kanssa ei järjestetty ja koulu ehdotti, että kiusaaja kirjoittaisi anteeksipyyntönä kirjeen kiusatulle. Pitkäaikaisen kiusaamisen uhri on aina joutunut vaihtamaan koulua tai luokkaa.

Voit lukea asiasta enemmän alla olevista jutuistamme:

Vantaalaisäidin hätähuuto: Koulukiusaaminen on johtamassa näön menetykseen

Vantaalaislapsen koulukiusaamiskohu – äiti: ”Koulun ehdotus on absurdi”

Nyt asiaan on tullut lisävalaistusta. Tyttö ei ole palannut viikkojenkaan jälkeen kouluun, eikä palaakaan, koska ei uskalla.

-Tässä käydään nyt palaveri kuinka opetus on mahdollista järjestää hänen kohdallaan tulevaisuudessa yksityisesti, äiti kertoo sivustollemme.

-Loppuviikosta teemme myös tutkintapyynnön koulun toiminnasta poliisille, sillä näemme tämän eräänlaisena heitteillejättönä alusta saakka. Silmälääkärin tapaaminen on viikon päästä, jolloin tiedetään vammasta enemmän. Tyttäreni on aloittanut kriisiterapian, jotta uskaltautuu edes ulos.

Äiti kertoo myös, että tekijä on luvannut viimein viikkojen jälkeen pyytää anteeksi tyttäreltä vamman aiheuttamista, mutta vanhemmat eivät kuulemma osallistu tilaisuuteen.

-Vahingonkorvausvastuuta tämä ei poista, äiti kertoo.

Jaa

33 kommenttia

 1. Erkki Kaukonen on

  Jos koulut suhtautuu kiusaamiseen noin, seuraukset kohta varmaan sellaisia joista saa aikanaan isoja otsikoita iltapäivälehtiin

  • Leijonaemo on

   Tämähän se juurikin on että kaikkien pitäisi puuttua kiusaamiseen,oli se sanallista,fyysistä tai mitä vain.Tämmöset painetaan villasella ja vastuunvälttelyt aikuisten puolelta on hiljaista koulukiusaamisen sallimista,ja kaikkein pahinta uhrille sekä tekijälle.Eikä se ainakaan kitke kiusaamista pois millään lailla,hyssyttely seis ja asia tapetille✌

 2. Tämä on kyllä Saatana aivan uskomatonta! Olen mies ja sain juuri tyttö lapsen.. Ja tämmöstä tapahtuu.. Ja mikä reaktio koululta ja muutenkin nii & €#/%+_ tanan ilkeä tarina! Voimia

  • Leijonaemo on

   Kiitos sinulle kommentistasi ja onnea perheenlisäyksestä.Voimia tässä tarvitaankin koko perhe,mutta periksi emme anna,ja tätä asiaa ei lakasta maton alle,se on varmaa.Onneksi tyttö saa parasta mahdollista hoitoa ja on turvassa kotona❤

 3. Raimo Lahtinen on

  Minkähänlainen roisto tuosta kiusaajasta tulee kun jo lapsena opetetaan että saa tehdä mitä huvittaa ja muut saa kärsiä. Olis hallituksella aika reagoida lain puolesta ja tuommoinen idiootti kuuluis koulukotiin.

 4. Terttu Kurjenniemi on

  On se kummallista ettei lapsia saada kuriin. Minkälaisia vanhemmat ovat. Tämä on sitä vapaa kasvatusta . Puolustetaan lasta vaikka olisi kuinka väärässä . Olen seurannut sivusta tätä nykypäivää , lapsia ei opeteta mikä on väärin ja mikä oikein . Nykylapset eivät osaa tevehtiä , huudellaan kaikenlaista roskaa , mitä sylki suuhun tuo. Vastuu kuuluu vanhemmille , vaikka kuinka on vapaa kasvatus. Pitää olla lasten kanssa päivittäin yhdessä ja keskustella sekä neuvoa miten täällä maailmassa pitää elää.
  Itselläni on kaksi tytärtä , ovat tosin jo aikuisia , hyvin opiskelleita ja ammateissaan. Heidän kanssaan olen pärjännyt hyvin .
  Matkan varrella on aina erimielisyyksiä mutta niistä selviää järkevästi puhumalla .👍👍👍

  • Leijonaemo on

   Tämä on ihan totta,ei lapsia kasvateta enään niinkuin ennen tai ainakaan kaikki,meidän aikana olis opettaja vienyt heti rehtorin kansliaan selvittämään asian,ilmottanut vanhemmille ja vanhemmat olis tullut hakee koulusta lapsensa ja sopinut asiat reilusti face to face.Käsittämätöntä kuinka vanhemmat ja koulu välttelee vastuuta,ei voi kuin ihmetellä.

 5. Tommi Alanen on

  Koulun johto ja pahoinpitelijän vanhemmat rikkovat räikeästi Yk:n sitovaa lasten oikeus sopimusta. Tarvittaessa asia täytyy viedä vaikka eu:n ihmisoikeus asiamiehen tietoon. Vanhemmat vastaa lapsensa tekemisistä ja ovat siitä vastuussa oikeudessakin. Tuollainen sadistinen käytös ei ole yhteiskunta kelpoista, vaarantaa toisten terveyden. Ihmettelen miksi koulu toiminnallaan suojelee ja sallii tälläisen? Äidille ja ennen kaikkea tytölle toivon paranemista, voimaa, ja kaikkea hyvää.

  • Leijonaemo on

   Kiitos neuvosta ja ennenkaikkea kauniista sanoistasi,ne merkitsee paljon tytölleni ja kono perheelle❤ Ihanaa huomata että ihmiset vielä välittää❤

  • Timm Lehiste on

   Huomattavaa on myös opettajien ammattitaidon totaalinen puute, kiusaamiseen ei olla puututtu. Ja kuinkas ollakaan paha ei saa palkkaansa….nyt valoja päälle tähän touhuun!

  • Olli eloranta on

   Tätä ei voi sanoin kuvata, silmä silmästä, nyt tv-julkkis joka 10-12 vuotiaana oli koulukiusaaja, otin yhteyttä facen kautta kielsi tietty, kerroin nimen kehen kohdisti ei vastannut enää, nämä tulee vastaan vielä aikaa menee anna palaa kun olet aikuinen mee vaikka tän kiusaajan työpaikalle silloin vuonna pöö ja muistuta mitä teki.

 6. Juha Vuorinen on

  Olisi mielenkiintoista, jos uutisessa mainittaisiin onko tekijä rikosoikeudellisessa vastuussa (15 -vuotias tai vanhempi tekohetkellä, vai ei?)

  • Leijonaemo on

   Alle 15-vuotias.Mutta siltikin vaikkei ole rikosoikeudellisessa vastuussa,on korvausvelvollinen.Ihmetyttää vaan aikuisten vastuu välttely tässäkin keisissä,ja kuinka ei oteta vastuuta mistään.Surullista todella.

 7. Kumpa joku kertoisi vanhemmille, että rehtori on viimekädessä vastuussa koulun turvallisuudesta ja voi tehdä tutkintapyynnön ja haastaa rosikseen koska ei ole tärkeintä tointaan hoitanut.

  • Leijonaemo on

   Hei olemme tekemässä tutkintapyyntöä poliisille koulun toiminnasta kyllä,mutta iso kiitos vinkistä.

 8. Suomalainen koulujärjestelmä on ennen näkemättömässä kriisissä. Nyt SAA*ANA kurinpalautus koko toimintaan. Sitten mietitään miksi ei hankita lapsia. Segregaatio ei varmasti ainakaan ole vähentymässä!

 9. Kikkeliskokkelis on

  Kärpäsestä tehty härkänen. Ennestäänkin ollut silmävikaa nyt löytyi maksaja?

  Itsekin nuorena osoiteltiin toisiamme laservaloilla.

  Nää on varmaan näitä ”kiusattuja” jotka eivät tule missään toimeen ”kiusaajien” kanssa. Itse ovat viattomia. Just joku päivä sain lukea miten yhden adhd poikaa kiusatakaan kaikkialla eikä pojan anneta rauhassa riehua. Siinä kans oikeen ”kiusattu”.

  • Leijonaemo on

   Ei ole ennestään ollut reikää sarveiskalvossa,eikä laserin aiheuttamaa arpikudosta silmänpohjassa,mikä todettiin välittömästi✌ Tästä asiantuntija lausunnot,että jos sulla ei ollu muuta ni kiitos tämä argumentti riitti✌

  • Kiusaajat ahtaalle on

   Tsemppiä asian kanssa, jos mahdollista viekää asia oikeuteen ja katsokaa loppuun asti. Jonkun pitää tämä tehdä jotta saadaan asia esille suuremmassakin mittakaavassa.

 10. Minua kiusattu koko ikäni
  Ihmetellyt aina miksei tajuta että koti oloista kertoo kun lapsi kiusaa
  Jotenka pitäisi lähteä kuuntelee niin uhria kuin tekijää
  Sillä myös tekijä tarvitsee apua
  Aina pitäisi puuttua kiusaamiseen
  Se ei saa koskaan olla luvallista
  Kuta aikaisemmin siihen puututaan sitä paremmin nuori sopeutuu yhteiskuntaan

 11. Kiitä onneasi, Kikkelis-mies, ettei silmäs vaurioituneet.
  Pahoinpitelyhän tahallinen vamman tuottaminen on, vaikka tekijä alle 15-vuotiaana ei tuomiota saakaan. Sosiaalitädit sen sijaan voivat tutkailla, ovatko tekijän vanhemmat kykeneviä kasvattamaan edelleen lastaan, vai sijoitetaanko kodin ulkopuolelle. Ja kuten Leijonaemo totesitkin, vahingonkorvausvastuussa tekijä on.
  Suomessa vain usein täytyy jaksaa taistella oikeuksiensa perään: viedä juttu käräjille.

  Koulu on myös vastuussa, kouluaikaan oppilaiden pitäisi olla koulun alueella turvassa. Kaupungilla (tai sen vakuutusyhtiöllä) on ainakin varaa maksaa vammasta, hoitokulut ja mahdollinen muu haitta.
  Tämä koulujen tapa yrittää ratkaista kiusaamisongelma -siirretään kiusattu pois ja annetaan kiusaajan jatkaa, ei ainakaan poista ongelmaa. Näinhän työpaikoillakin usein käy, kiusattu lopulta lähtee. Systeemi on rikki, mutta parannusta ei vain näy! Voimia taisteluun!

 12. Onko meillä näin avuton yhteiskunta, ettei se saa laittomuuksia pistettyä kuriin? Onko meillä niin avuttomat opettajat, etteivät osaa hoitaa asiaansa? Eivätkö he saa mistään apua? Saavatko häiriköt ja idiottin tapaiset toimia miten haluavat?

 13. Ei kannata tehdä pahuutta tai ilkivaltaa. Samalla tavalla voi joutua korvausvastuuseen, vaikka rikkoisi purkutalon ikkunan. Omistaja kerää ilmaisen rahan pois kuleksimasta, kun on mahdollisuus. Jos mut pahoinpideltäisiin, niin tottakai laittaisin vanhatkin vaivat samaan piikkiin. Mitäs läksit…

 14. MERJA HAKALA on

  sinulle kikkelis kokkelis …toinen silmä sokea ja se toinenkin silmä on kaiketi herkempi kun on jatkuvasti normaalia enemmän kuormitettuna kun se on se näkevä silmä mihin on osoiteltu laaserilla ja sen vuoksi saattaa olla herkempi vauriolle jota nää tyhmät vanhempien hylkäämät kiusaajat ovat nyt laaserilla sokaisseet.
  ensinnäkin jos koulu ei ota asiaan muuta kantaa kun tollasen välinpitämättömyyden ja se että pakotetaan nenätysten tää porukka ja anteeksipyynnöt ei tällasessa asiassa enää auta ne ovat saattaneet saada toiselle elinikäisen vamman joka vaikeuttaa hänen loppuelämäänsä ja vanhemmat eivät suostu mihinkään toimenpiteisiin sen suhteen SUOSITTELEN POLIISILLE TUTKINTAPYYNNÖN TEKEMISTÄ EHDOTTOMASTI, SILLOIN OIKEUS SITTEN PÄÄTTÄÄ SEN ASIAN KUKA KORVAA JA MITÄ JA SILLOIN NE TULEE KORVATTUA VAIKKAKIN SE EII KORVAA JOS SIITÄKIN SILMÄSTÄ NÄKÖ NYT ON MENNYT .

  MISSÄ KYSINEN RIKOSVÄLINE NYT TÄLLÄ HETKELLÄ ON? SE TULEE KATSOA ETTÄ SITÄ EI TULE HÄVITTÄÄ RIKOKSEN TEKIJÄN TOIMESTA VAAN SAATTAA POLIISIN KÄSIIN JA OIKEUDELLE TODISTUS AINEISTOA KOSKA SE ON RIKOSVÄLINE

 15. Maahanmuuttajia tietty nä kiusaajat niin eihän koulu puutu mitenkään kultamunien tekemisiin.

 16. Leijonaemo on

  Haluaisin kiittää kaikkia teitä upeita ihmisiä tuestanne ja ihanista kommenteista❤ Tytär sekä koko perhe on saanut itselleen voimaa teistä kaikista lukuisista ihmisistä jotka olette myötäeläneet asiaa kanssamme❤ On tärkeää että tyttö huomaa että on olemassa ihmisiä jotka välittää ja että ei ole yksin asian kanssa,joten iso kiitos❤ Päivitämme tilannetta jälleen myöhemmin❤

 17. Hei!

  Kertokaa kiusaajan nimi julkisuuteen! Josko se painostaisi perhettä. En näe mitään syytä miksi suojelisitte häntä! Ja esim sometilit myös johonkin esille.

 18. Niin ja mikä koulu on kyseessä sekä rehtorin ja opettajan nimi? Nimittäin heille myös mielellään antaisin palautetta!

 19. Koulukiusattu on

  Itsekin olen kokenut nuoruudessani mm. tätä laserosoittimella silmiin tähtäämistä, vietin välitunnit koulurakennuksen seinää tuijottaen koska muuten olisi tullut laserista silmään. Toivottavasti tämä perhe saa oikeutta, vaikka me kaikki tiedämme miten tässä tulee käymään.

Kommentoi