Pride-kuukauden aikana Terveystalo kerää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien henkilöiden kokemuksia terveyspalveluissa asioinnista. Tavoitteena on kasvattaa koko terveydenhuollon toimialan ymmärrystä siitä, kuinka terveydenhuollon ammattilaiset ja alan muut toimijat voivat paremmin kohdata ja huomioida sateenkaariyhteisöön kuuluvia. Terveystalon tavoitteena on kehittää omaa toimintaansa palautteiden pohjalta.

– Tiedämme, että syrjivät kokemukset terveydenhuollossa viivästyttävät hoitoon hakeutumista, minkä lisäksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla ihmisillä on myös suurempi riski sairastua vähemmistöstressin vuoksi. Haluamme käynnistää muutoksen, jonka myötä jokaisella tulee olemaan yhtäläinen mahdollisuus turvalliseen ja luotettavaan terveydenhuoltoon, sanoo Terveystalon johtava ylilääkäri Petri Bono.

– Olemme Helsinki Priden kumppanina nyt kolmatta vuotta ja keskittyneet tänä aikana ensisijaisesti lisäämään oman organisaatiomme tietoisuutta sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä. Nyt haluamme tehdä enemmän, sillä meilläkin on vielä parannettavaa. Kannustamme kaikkia sateenkaariyhteisöön kuuluvia jakamaan kokemuksiaan terveydenhuollosta, esimerkiksi vastaanotoilta, asiakaspalvelusta tai yleisestä asioinnista, kertoo Terveystalon vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Kati Kaksonen jatkaen:

– Haluamme kehittää toimintaamme ja käytäntöjä, jotka tukevat sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöön kuuluvien hyvää asiakas- ja potilaskokemusta terveydenhuollossa. Olemme sitoutuneet jakamaan palautteiden koosteen ja havaintomme myös koko terveydenhuoltoyhteisön kesken. Tavoitteenamme on kirittää koko alan toimintaa yhdenvertaisempaan suuntaan.

Terveystalo kerää kokemuksia anonyymisti verkkosivuilla osoitteessa www.terveystalo.com/pride. Ensimmäisen kerran palautteita käydään läpi paneelikeskustelussa perjantaina 30.6.2023 klo 10.30-11.30 Helsinki Pride -organisaation järjestämällä tapahtumaviikolla.

Paneelissa on Terveystalon asiantuntijoiden ja johdon lisäksi mukana myös THL:n asiantuntija Sukupuolen moninaisuus voimavarana -hankkeesta. Keskusteluun voi osallistua paikan päällä Pride Housessa tai Terveystalon verkkosivujen kautta.